Сигнализирай!

След изборите: Партиите са доволни, но не дават заявка за редовно правителство (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
256
0

В изборната нощ голяма част от партиите останаха доволни от резултатите, но никоя не даде категорична заявка за редовно правителство в 51-вия парламент.

Председателят на ГЕРБ разчете резултатите като категорична победа за партията му. Той даде заявка, че ще управлява с всеки, който подкрепи програмата му, но постави червена линия между ГЕРБ и „Възраждане”.

Ангажимент да направим правителство. Категорична е победата на ГЕРБ. Нашата програма ще бъде основоположна за всички, които искат да има правителство, всички са потенциални тази вечер партньори, освен „Възраждане”, които ги поздравявам за добрия резултат, но чисто идеологически това не мога да допусна”, заяви Борисов.  

ЦИК на въпросите ни за агитация в изборния ден и на турски: Не чух, не видях, не разбрах (РЕПОРТАЖ)

Вторите в надпреварата заявиха, че за тях приоритет ще продължи да бъде борбата с корупцията по високите етажи на властта. Въпреки това ПП-ДБ не дадоха отговор биха ли участвали в управлението и с кого. 

Първо трябва да попитате ГЕРБ какво ще правят като победители. Те носят отговорността отново да се състави правителство. Досега на са казали, че са готови да тръгнат по този план. Нека да видим те какво предлагат, когато излязат окончателните резултати, тогава може да питате нас”, заяви Николай Денков.  

От „Възраждане” предпочетоха да изчакат с коментарите за вота, докато не видят окончателните резултати. Вместо това те се обърнаха към избирателите във Facebook страницата си

Благодарим на всеки от вас, който избра единствената партия, която защитава българския национален интерес. Очакваме окончателните резултати”, пишат от „Възраждане”.

С позиция във Facebook благодарност изрази и Делян Пеевски, който е категоричен, че новото начало е необратим факт.  

Аз съзнавам каква огромна отговорност лично за мен и за новото начало е това доверие и ще я оправдая. А аз държа на думата си. Страната ни и всички хора заслужават много повече от своите политици и „Новото начало” ще бъде гарантът, че тази отговорност ще бъде неотменимото условие занапред”, се казва в позицията.

ИТН също видяха успех в изборния си резултат, но останаха лаконични по темата за следващо правителство.

Прекалено е рано да коментираме всякакви роли и разговори. Няма да работим с формацията около Делян Пеевски”, заяви Тошко Йорданов.  

Лидерът на партия МЕЧ Радостин Василев заяви, че основното, за което ще работи е анти-ГЕРБ и анти-ДПС коалиция, а условието им е МВР да бъде тяхно.

Такова мнозинство ще има, то ще бъде между 140 и 150 народни представители. Отговорност на ПП-ДБ, които ще бъдат втори и ще получат мандат от президента, е да поканят всички останали, за да се формира мнозинство срещу Борисов, Пеевски и Доган. Това е битката, която трябва да бъде извървяна в България преди всички други реформи“, заяви Радостин Василев.

„БСП-Обединена левица”, „Алиансът за права и свободи” и „Величие” запазиха мълчание в изборната нощ.

Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.