<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118462" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СДВР разпрос...

Официално забраняват каруците в София

10 Февруари 2022
0 1337

От 1 юни 2022 г. официално се забранява движението на коне с каруци в цяла София.

Към момента придвижването с животинска тяга е забранено само в центъра на столицата.

При нарушение ще се задържи превозното средство и теглещото го животно. То ще бъде поемано от “Екоравновесие” до поискване от собственика. За да си го получи обратно, нарушителят ще трябва да заплати разходите за отговорно пазене, отглеждане и лечение.

В София ще “задържат” коне в изпълнение на наредба за тотална забрана на каруците

Официално забраняват каруците в София

„Екоравновесие“ ще трябва да се грижи за тези животни, а не да ставаме свидетели на безумни гледки, като връзването им пред районните управления. Някои стопани не се грижат добре за тези животни“, категорично заяви Карлос Контрера, председател на транспортната комисия.

Наказателният паркинг ще се намира в “Требич”.

Роми тормозят и бият коне във варварско състезание с теглене на каруци (видео и снимки)

Идеята за създаването на наказателен паркинг за коне в София е още от 2010 г. Тогава от общината имаха намерение да поискат официално от МВР част от базата на “Гражданска защита” в село Железница, като терен за конфискуваните животни от незаконно преминаващите каруци.

Кмет забрани ходенето до магазина с коне и каруци (ДОКУМЕНТ)

Първоначалният план предвиждаше животните да бъдат задържани само за 2 седмици, в които собствениците да заплатят санкцията и да докажат, че животното е законно притежавано.

Официално забраняват каруците в София

Източник: NOVA
Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции