<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139429" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво според ...

Огромно парче от космическа ракета на Илон Мъск се разби в имот на фермер (снимки)

01 Август 2022
1 177

Огромно парче от ракетата SpaceX Crew-1 на милиардера Илон Мъск, изстреляна в космоса през ноември 2020 г., се разби върху имот на фермер в Австралия.

Мик Минърс и семейството му споделят, че са чули силен взрив, идващ от овчарника на територията на имота им.

Минърс разказва, че космическият отпадък е с дължина около три метра. Отдалеч приличал на дърво, но след по-внимателен оглед на мястото, властите повикали експерта по космонавтика от Австралийския национален университет Брад Тъкър, за да провери странната находка.

Хуманоидът на Илон Мъск ще бъде представен до три месеца

Според Тъкър това “със сигурност е космически отпадък, който е част от ствола на SpaceX Crew-1”.

Същият ден друг съседен фермер открил, че подобен обект се е разбил в имота му.

Повечето космически отпадъци се разпадат преди да достигнат до Земята или се приземяват в океана.

“От снимките на отломките ясно се виждат овъглени частици, подобно нещо се наблюдава при повторното навлизане (в атмосферата). Това е много рядко явление, защото те (космическите отпадъци) обикновено не кацат на сушата, а в океана. Хората често си мислят, че намират малки парчета космически боклук, но те биха изгорели при повторното навлизане в атмосферата, така че е по-вероятно да става въпрос за големи парчета като това”, каза експертът по космонавтика Брад Тъкър.

Огромно парче от космическа ракета на Илон Мъск се разбива в имот на фермер. Огромно парче от космическата ракета на Илон Мъск се разби в имот на фермер (снимки)

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции