<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145580" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Страни от ЕС ...

Орбан: И без ЕС ще си намерим финансиране

27 Септември 2022
0 1630

Орбан: И без ЕС ще си намерим финансиране – това е заявил пред местни медии унгарският премиер, цитиран от Мениджър нюз.

„Ако брюкселските бюрократи все пак не дадат парите, които се дължат на Унгария, тогава ще получим това, от което се нуждаем, от други финансови източници. Вече започнахме преговори за това с Европейския съюз и другите ни международни партньори“, каза той по време на заседание на парламента.

Европарламентът призова ЕК да не одобрява плана за възстановяване и устойчивост на страната, както и да ограничи значително достъпа ѝ до кохезионните фондове след като прие доклад със заключението, че “Унгария вече не е демокрация”.

Според гласувания с голямо мнозиноство доклад, демокрацията и основните права в страната, са се влошили допълнително от 2018 г. насам чрез „целенасочените и систематични усилия на унгарското правителство“, като ситуацията се изостря от бездействието на ЕС.

Орбан: антиваксърите ще избират между ваксината и смъртта

Спират европейските пари за Унгария заради корупция?

Орбан: И без ЕС ще си намерим финансиране

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции