<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150527" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десислава Ив...

Организираха протест в подкрепа на Иванчева и Петрова (видео)

10 Ноември 2022
0 343

Организираха протест в подкрепа на Иванчева и Петрова.

Привърженици на Десислава Иванчева се събраха на протест пред Съдебната палата в София. Те подготвят подписка и ще поискат от президента да помилва бившата кметица и Биляна Петрова, предава NOVA.

„Защо невинни хора са пращани в затвора? Две жени, едната от тях – майка, отделена от детето си. Цялото това дело е скалъпено. Парите в колата са подхвърлени”, коментират събралите се.

Върховният касационен съд осъди бившата кметица на „Младост” на 6 години лишаване от свобода за корупция. 5-годишна е присъдата за Петрова, а Дюлгеров ще изтърпи наказание от 4 години. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Десислава Иванчева влиза в затвора за корупция

Според бившата кметица и нейните близки окончателното решение на съда е несправедливо.

„Мафията победи”, категорична е Иванчева.

Защитата на Иванчева обясни, че решението на съда все още не е публикувано и мотивите не са ясни.

„Направихме абсолютно всичко, дори много повече. И въпреки всичко, не успяхме. В държава без правосъдие се случва това”, обясни адвокатът Николай Хаджигенов.

Организираха протест в подкрепа на Иванчева и Петрова (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Десислава Иванчева от затвора: Хора, помагайте! (видео)

Двете вече са в затвора в Сливен.

Иванчева и Петрова бяха арестувани при зрелищна спецакция пред Спортната палата през 2018 година. Поводът – сигнал за корупция от строителния предприемач Александър Ваклин.

Според обвинението в колата, с която бяха задържани, са  открити около 70 000 евро. Пред NOVA строителният предприемач заявява, че е доволен от решението на съда.

Организираха протест в подкрепа на Иванчева и Петрова (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции