<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146562" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Наблюдатели ...

Освободиха отвлечения директор на АЕЦ „Запорожие“

03 Октомври 2022
0 269

Освободиха отвлечения директор на АЕЦ „Запорожие“, пише Dir.bg.

Информацията бе съобщена от “Енергоатом” – украинската държавна агенция, която отговаря за централата. По-късно бе потвърдена и от генералния директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси.

Късно снощи директорът на Запорожката АЕЦ е бил оставен на територия, контролирана от Украйна. Игор Мурашов вече е в безопасност и се намира във Външния кризисен център на ядрената централа, допълват от Енергоатом.

“Приветствам освобождаването на Игор Мурашов. Получих потвърждение, че той благополучно се е върнал при семейството си”, написа Гроси.

Освободиха отвлечения директор на АЕЦ „Запорожие“

Директорът на АЕЦ “Запорожие” е бил отвлечен

Генералният директор на окупираната от Русия украинска атомна електроцентрала в Запорожие Игор Мурашов бе задържан на път към град Енергодар около 16 ч. местно време на 30 септември. Мурашов е бил изведен от колата и със завързани очи бил откаран в неизвестна посока.

Освободиха отвлечения директор на АЕЦ „Запорожие“

Украйна обвини Русия за задържането Игор Мурашов, като окачестви това действие като терористичен акт.

МААЕ съобщи в събота, че се е свързала със “съответните власти”, без да споменава поименно Русия, и заяви, че е била информирана, че Мурашов е “временно задържан”.

Освободиха отвлечения директор на АЕЦ „Запорожие“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции