<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154387" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Размяна на за...

Папа Франциск се разплака по време на молитва, вижте защо (видео)

08 Декември 2022
0 145

Папа Франциск се разплака, споменавайки страданието на украинците по време на традиционна молитва в центъра на Рим, предават световните агенции.

Кадри от събитието показват как по време на молитвата, споменавайки украинския народ, папа Франциск се навежда, а гласът му започва да трепери. За около 30 секунди той спира да говори.

Разбирайки за вълнението му, хилядната тълпа започва да ръкопляска и насърчава папата да продължи с молитвата.

Папа Франциск се разплака по време на молитва, вижте защо (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Остро изказване на папа Франциск срещу войната

След като успява да се съвземе, папата продължава с думите: „Още веднъж трябва да ви предам молбите на деца, на възрастни, на бащи и майки, на младите хора от тази мъченическа земя, която страда толкова много“.

Ежегодната молитва на Испанското стълбище в Рим бележи неофициално началото на коледния сезон в Италия. Тя съвпада с тържествата на 8 декември, посветени на Непорочното Зачатие на Блажена Дева Мария, майката на Исус.

След началото на войната папа Франциск споменава Украйна в почти всички свои публични изяви и става все по-критичен към Москва.

В края на ноември America Magazine публикува остро изказване на папа Франциск срещу войната. Според главата на католическата църква дори не е необходимо да се споменава името на Путин, за да е ясно кой е агресорът в тази война.

Москва реагира остро на част от коментарите на папа Франциск пред американското издание.

Те обаче са най-острите, отправяни към Русия, откакто страната нахлу в Украйна на 24 февруари.

“Със сигурност нападащият е руската страна. Много ясно е”, казва папата пред America Magazine. “Понякога опитвам да не уточнявам, за да не обидя, а по-скоро да осъдя общо. Смятам, че е напълно ясно кого обсъждам. Не е нужно да казвам име и фамилия”, допълва той.

Папа Франциск се разплака, вижте защо (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции