<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102265" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Повече от 215 00...

Пеевски за „Пандора”: Декларирал съм цялото си имущество в съответствие със закона (видео)

05 Октомври 2021
0 1639

“Разпространената в медиите информация за недекларирани от мен офшорни дружества е невярна. Винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал пред компетентните органи цялото си имущество”. Така бившият депутат Делян Пеевски коментира актуалната тема с Досиетата „Пандора”, предава NOVA.

Досиетата “Пандора”: Пеевски не е декларирал три офшорни дружества

“Въпросните дружества са изцяло дъщерни на дружество, в което имам пряко участие и което е надлежно декларирано. Всякакви различни интерпретации са изцяло неоснователни и манипулативни. Отделно, тези дружества никога не са извършвали дейност, не са притежавали активи. Чрез тях не са осъществявани каквито и да било сделки. Опитът да се внуши, че има нещо нередно е неуместен и предварително обречен на неуспех. Никога не съм бил и в несъвместимост за заемана длъжност, като разпространението на неподписани листи, представяни като „документи“, не се нуждае от коментар. Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга “Капитал” и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана. Нямам никакво притеснение от това, като през годините съм бил многократно проверяван по подобни несъстоятелни твърдения”, се казва още в позицията.

Пеевски за „Пандора”: Декларирал съм цялото си имущество в съответствие със закона

“Винаги съм бил изряден при декларирането на притежаваното от мен имущество. Не съм укривал по какъвто и да е начин доходи, като съм заплащал всички дължими към държавата данъци. Не е случайно избран и момента за тази манипулация. Някои политици вече удобно се възползват от нея в предизборната си риторика. Умишленото използване на името ми няма да доведе и този път до целения от тях резултат”, добавя Делян Пеевски.

Пеевски за „Пандора”: Декларирал съм цялото си имущество в съответствие със закона

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции