<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111816" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как хората с ...

Peloton с жестока реклама с Тузара, след като новият сезон на “Сексът и градът” срина акциите на компанията (видео)

14 Декември 2021
0 1154

 Внимание, текстът съдържа спойлери за епизод 1 от сериала “And Just Like That…” ( Просто ей така) – продължението на “Сексът и градът”. 

Как е възможно Peloton – една от най-популярните марки за спортни продукти и тренировъчни програми – да изгуби 11% от стойността на акциите си за един ден? 

Отговорът е само един: “Сексът и градът”. 

Излезе официалният трейлър на продължението на “Сексът и градът” (видео)

Peloton с жестока реклама с Тузара, след като новият сезон на "Сексът и градът"  срина акциите на компанията

Епизод 1 от продължението на сериала излезе на 9 декември, а колкото повече фенове гледаха премиерата, толкова по-видима ставаше щетата върху акциите на Peloton, пише Булевард България

Причината е свързана с решението на сценаристите на “And Just Like That” да сложат край на живота на един от знаковите герои в оригиналния сериал. 

В епизод 1 Кари Брадшоу и Тузара прекарват най-добрите дни от живота си заедно – докато смъртта не ги разделя. На 65-годишна възраст Тузаря е решил да поддържа форма, като тренира редовно с помощта на велоергометъра на Peloton.

Peloton с жестока реклама с Тузара, след като новият сезон на "Сексът и градът"  срина акциите на компанията

Малко след като завършва своята тренировка No.1000, той отива в банята, за да си вземе душ, но получава сърдечен удар. Кари успява да се върне от концерта на дъщерята на Шарлот в последните мигове от живота на Тузаря, който издъхва в обятията й. 

Шокът от загубата на любимия на Кари Брадшоу не е само художествен ефект. Още на следващия ден Peloton са принудени да влязат в обяснителен режим, докато пазарната им капитализация постепенно се обезценява в реалността. Фитнес компанията съобщава, че смъртта на Тузаря не е свързана с тренировката. А причината е “екстравагантния му начин на живот – вкл. коктейли, пури и големи пържоли”. 

Това, което спира спада на акциите, обаче не е кризисният PR, а една гениална идея на актьора Райън Рейнолдс, собственик на маркетинговата агенция “Maximum Effort”. 

Видеото е с продължителност само 38 секунди, но успява да постигне истински удар сред феновете. 

Сцената показва как Крис Нот (актьорът в ролята на Тузара) седи у дома в компанията на инструкторката си от Peloton Алегра – единствената жена, от която Кари Брадшоу “ревнува” съпруга си. 

“За новото начало!”, казва Нот, докато гледа влюбено, а треньорката му отговаря “Изглеждаш страхотно”. 

“Чувствам се страхотно. Искаш ли да пробваме още веднъж? Животът е прекалено кратък, за да не го направим…”, казва Тузаря, докато се смее. 

В този момент камерата се отдръпва назад и показва, че зад дивана им стоят две колела на Peloton. Музикалният фон е от “Лунната соната” на Бетовен – музиката от рецитала на дъщерята на Шарлот, която звучи по време на сърдечния удар на Тузара в епизода на “And Just Like That”.

Тук се включва и Райън Рейнолдс с глас зад кадър: “И просто ей така, светът получи напомняне, че редовното колоездене стимулира сърцето, белите дробове и кръвообращението. Колоезденето подсилва сърдечните мускули, намалява пулса при покой и ограничава нивата на мазнини в кръвта. ТОЙ Е ЖИВ”. 

Целият клип е произведен за по-малко от 36 часа, а идеята за него идва, когато главният маркетинг директор на Peloton Дара Треседер се обръща към Рейнолдс за помощ. 

Peloton с жестока реклама с Тузара, след като новият сезон на &#8220;Сексът и градът&#8221;  срина акциите на компанията (видео)

“Епизодът беше излъчен, тя ми писа имейл и започнахме да работим”, казва актьорът – продуцент на клипа. 

Екипът му прави няколко различни варианта на рекламата, преди да се спре на крайния избор. 

“Искахме да включим и множеството ползи от колоезденето, защото мислихме, че е забавно. Озвучаването ми беше направено на бърза скорост и вече нямахме време”, казва Рейнолдс. 

Продуктовото позициониране на колелото на Peloton в сериала е станало със знанието на фитнес компанията. От HBO обаче не са разкрили какво ще се случи в края на епизода, за да не допуснат изтичане на информация преди премиерата. 

Peloton е една от компаниите, които получиха най-силен пазарен тласък по време на пандемията през 2020 г. в САЩ, когато милиони души бяха принудени да останат вкъщи.

Peloton с жестока реклама с Тузара, след като новият сезон на “Сексът и градът” срина акциите на компанията

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции