<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137842" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Близо 3 годин...

Петорна експертиза – още повече недоверие (видео)

19 Юли 2022
0 3510

Интересно развитие на събитията, около снимките на „чекмеджета със злато и пари“ в спалнята на бившия премиер Борисов.

Чешкият евродепутат от групата на ЕНП – впрочем същата, към която принадлежи ГЕРБ – на 13 юли т.г. изнесе пред комисия в европарламента заключения, направени от българската прокуратура, в следствие на „петорна експертиза“ компютърна експертиза на снимките

Тази информация българската прокуратура е дала на европарламента преди повече от година и половина. Защо чехът Томаш Здеховски от ЕНП я изнася сега… преди поредните избори в България… не е ясно.

Въпреки уверенията на обществени лица и истински експерти, че няма фалшификация в самите снимки (остава въпросът дали е постановка), българската прокуратура продължава да твърди в защита на Борисов, че всичко това е просто монтаж.

Петорна експертиза – още повече недоверие (видео)

Гешев оневини Борисов за кюлчетата и еврото с “петорна експертиза”

Тезата, че това е постановка е по-правдоподобна, но по-трудно защитима пред обществото теза. Монтаж на снимките е доказано абсурдно твърдение, но би оневинило изцяло бившия премиер в очите на гражданите.

Е, екипът на Борисов е избрал защитната си стратегия и ще носи плюсовете и минусите от нея. Най-тъжното е, че българската прокуратура се държи така, сякаш играе за същия отбор.

Петорна експертиза – още повече недоверие

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции