<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108800" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Д-р Ненков: То...

Полицията в Ротердам простреля двама при сблъсъци на протест срещу Covid мерките (видео и снимка)

20 Ноември 2021
0 792

Най-малко двама демонстранти са пострадали от полицейски куршуми при снощните ожесточени протести в Ротердам срещу Covid мерките, предаде BBC.

Протестиращите палиха автомобили и хвърляха камъни и фойерверки по полицаите във втория по големина град на Нидерландия.

Неваксинираните в Нидерландия няма да получават сертификати, а в Словакия ще пазаруват само храни и лекарства

Полицията е отговорила с предупредителни изстрели и водно оръдие. Били са произведени и насочени изстрели, защото ситуацията е била “застрашаваща живота”, по думите на говорител на полицията.

Полицията в Ротердам простреля двама при сблъсъци на протест срещу Covid мерките
Снимка: EP

Снимки от събитието показват пламъци по паважа, разхвърляни столове, контейнери за смет по улицата и подпалена полицейска кола.

Заради безредиците са спрени до второ нареждане влаковете до и от пристанищния град, без да са осигурени заместващи автобуси за желаещите да пътуват.

Първа в Европа: Австрия въвежда задължителна ваксинация срещу Covid-19

Демонстрацията, свикана от няколко организации, бе срещу плановете на правителството да въведе здравен сертификат заради увеличаващия се брой случаи с коронавирус в Нидерландия. Според мярката само на ваксинирани и преболедували Covid-19 ще бъде позволено да посещават публични прояви, кафенета и ресторанти.

Полицията в Ротердам простреля двама при сблъсъци на протест срещу Covid мерките

Източник и видео: BBC

Снимка: EPA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции