<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148318" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски изтреб...

Появиха се кадри от падането на руския изтребител Су-34 в Ейск (видео)

23 Октомври 2022
0 2452

Появиха се кадри от падането на руския изтребител Су-34 в Ейск, което се случи преди няколко дни. При инцидента загинаха 13 души.

В понеделник вечерта военният самолет Су-34, изпълняващ тренировъчен полет, се удари в сградата и предизвика огромен взрив и пожар. Двамата пилоти успяха да катапултират преди сблъсъка.

Първоначално беше съобщено за 4 жертви, но след като спасителните екипи приключиха претърсването на развалините, броят им достигна 15 – 3 от които деца, съобщи руското министерство на извънредните ситуации.

Властите уточниха, че 68 души са били спасени от пожара в девететажния блок. 19 души са тежко ранени и са настанени в болница.

Останките от самолета
Останките от самолета

Руски изтребител се разби в жилищен район в Сибир (видео)

Версията на Русия

“Според доклада на пилотите причината за катастрофата е пожар в един от двигателите по време на излитане”, казаха от руското министерство на отбраната. „На мястото на падането на Су-34, в двора се е запалил резервоарът за гориво на самолета“, допълниха от ведомството.

Появиха се кадри от падането на руския изтребител Су-34 в Ейск (видео)

Кремъл нареди на националните и регионалните власти да предоставят “цялата необходима помощ” на жертвите на пожара. Следственият комитет на Русия съобщи, че е образувал наказателно дело и е изпратил следователи на мястото.

Ученици от близкото средно училище са сред повече от 360 души, евакуирани от мястото на катастрофата, съобщиха руски медии.

Това е останало от колите пред блока
Това е останало от колите пред блока

Местен кореспондент каза пред руския държавен телевизионен канал “Россия 24”, че два от жилищните блокове са се запалили.

Появиха се кадри от падането на руския изтребител Су-34 в Ейск (видео)

Появиха се кадри, които показват как местни жители се опитват да помогнат на един от пилотите, който може да бъде видян да лежи на земята с парашут зад него.

Пристанищният град Ейск се намира близо до източната украинска военна зона, от другата страна на Азовско море близо до опустошения Мариупол. Той е бил използван като основен полигон за обучение на руската военноморска авиация.

Припомняме, че по-рано днес друг руски изтребител – Су-30 се разби в жилищен район в град Иркутск, Сибир. При този инцидент загинаха двамата пилоти.

Появиха се кадри от падането на руския изтребител СУ-34 в Ейск

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Гуджев

    23 Октомври 2022

    Добре е, дано така стане и с ядреното оръжие, ако наистина искат да ползват!!! Боклуци!

Реакции