<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137774" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слави Трифон�...

ПП с единствено условие пред БСП – реформи в КПКОНПИ и Бойко Рашков начело (видео)

19 Юли 2022
0 326

“Продължаваме промяната” са поставили само едно условие по време на консултациите за съставяне на правителство, връчен на БСП. А именно да бъдат осъществени промените в антикорупционното законодателство, като Бойко Рашков поеме поста шеф на КПКОНПИ.

“Колегите от ПП поставиха едно искане – мандатът да бъде държан толкова дълго, за да бъде прието антикорупционното законодателство, законът за КПКОНПИ и да бъде избран Бойко Рашков за председател. На първите разговори ще изслушаме всички искания и условия на партньорите, след това ще търсим съгласието по останалите въпроси. Засега най-важно е да препотвърдят ангажиментите по управленската програма. Така че първата задача по програмата с ПП е постигната”, каза Корнелия Нинова, цитирана от Dir.bg.

БСП започва консултации с ПП за съставяне на нов кабинет

ПП с единствено условие пред БСП &#8211; реформи в КПКОНПИ и Бойко Рашков начело (видео)
Булфото
“Не сме обсъждали кой да е премиер и каквито и да е постове, структура, състав на Министерския съвет, първо трябва да видим, че има работещо парламентарно мнозинство против корупцията”, посочи Асен Василев.

Той поясни, че името на кандидатурата за премиер ще бъде обсъдено с Изпълнителния и Националния съвет на “Продължаваме промяната”.

Стана ясно също, че БСП ще покани днес на преговори ИТН, които ще се състоят утре. След това ще разговарят и с ДБ, чието желание е било да бъдат последни в разговорите.

“Разговаряхме с “Продължаваме промяната” да оставим програмата отворена за предложения от “Има такъв народ”, тъй като те не участваха в разговорите, когато я приехме”, съобщи още Нинова.

ПП с единствено условие пред БСП &#8211; реформи в КПКОНПИ и Бойко Рашков начело (видео)
Булфото

На въпрос за отношенията с Русия Нинова каза, че не са поставяли условие, защото този въпрос е бил изчистен по време на съставяне на програмата.

“В нея е записано, че ще положим усилия за възстановяване на отношенията с Руската Федерация, така че да не допуснем да се закриват посолства и да се скъсват отношенията между двете страни. В програмата е записано, че България ще търси разговори с всички възможни доставчици на газ, което не изключва и “Газпром”, уточни лидерът на левицата.

От БСП няма да търсят подкрепа от ГЕРБ-СДС, ДПС и “Възраждане”.

ПП постави само едно условие пред БСП – Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции