<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147279" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски делфин...

Спецслужбите разкриха минавал ли е камионът-бомба през България

11 Октомври 2022
0 213

Спецслужбите разкриха минавал ли е камионът-бомба през България.

“Безспорно е установено, че взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на Република България, която беше посочена като отправна точка за неговия маршрут”, се казва в изявление на Министерски съвет, публикувано преди минути.

Спецслужбите разкриха минавал ли е камионът-бомба през България

Проверката на българските спецслужби бе наредена от служебния премиер Гълъб Донев. В извънреден брифинг, даден днес, той заяви, че тезата за предполагаемото преминавне през страната ни създава рискове, “както за националната сигурност, така и за въвличането на България в една тема, която не би трябвало да се експонира така в медиите. Това за “българска следа” с камиона е в медийни публикации. Апелирам към вас за отговорност. Използването на това словосъчетание предполага съучастие”, каза той.

Извънреден брифинг на МС за камиона, взривил Кримския мост (видео)

Товарът

Според твърденията на руски медии взривеният на 8 октомври 2022 г. камион е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби установи също, че стока със сходни характеристики е въведена на територията на България от друга страна членка на ЕС в контейнер с надлежно оформени документи под режим транзит.

Кремъл: Камионът, взривил Кримския мост, е тръгнал от България

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически надзор и е напуснала страната в същия контейнер през пристанище Бургас на 17 септември 2022 г. в посока към държава, различна от Русия.

От проверката става категорично ясно, че контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион.

Вижте момента на взрива на Кримския мост (видео)

Информацията по случая е предоставена на Прокуратурата.

Спецслужбите разкриха минавал ли е камионът-бомба през България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции