<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147229" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Извънреден брифинг на МС за камиона, взривил Кримския мост (видео)

11 Октомври 2022
0 528

Извънреден брифинг на МС за камиона, взривил Кримския мост, бе даден преди минути от служебния премиер Гълъб Донев. В него той заяви, че “България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост, няма и такова обвинение, отправено официално от руската страна.”

Премиерът е разпоредил на Държавна агенция за национална сигурност (ДАНС) още в неделя проверка по случая за установяване на маршрута, вследствие на публикации в медиите.

Кремъл: Камионът, взривил Кримския мост, е тръгнал от България

“Моля да коментирате темата с отговорност за това, че тази теза създава рискове, както за националната сигурност, така и за въвличането на България в една тема, която не би трябвало да се експонира така в медиите. Това за “българска следа” с камиона е в медийни публикации. Апелирам към Вас за отговорност. Използването на това словосъчетание предполага съучастие”, заяви Донев, обръщайки се към медиите. 

Извънреден брифинг на МС за камиона, взривил Кримския мост (видео)

Той допълни, че в момента се изяснява дали камионът е преминавал през България. 

Прокуратурата ще проверява дали камионът, взривил се на Кримския мост, е тръгнал от България

“Уведомена е и прокуратурата за проверката на ДАНС. За резултатите от проверката ще бъдат съответно информирани компетентните органи. България се намира, както знаете на кръстопът, що се отнася до географското й положение. Преминават много камиони, много товари през нашата страна”, допълни Донев. 

Извънреден брифинг на МС за камиона, взривил Кримския мост (видео)
Т. нар. “българска следа”

Вчера на спешна среща в Санкт Петербург между президента Путин и началника на Следствения комитет стана ясно, че камионът с взрив е преминал последователно редица държави, включително и България. Съобщението достигна до медиите у нас, след като срещата бе предавана на живо от телевизионния канал “Россия 24”.

Вестта предизвика очакван шум в медийното пространство и върху нея се упражниха дори политически лидери у нас.

Кресчанският мост

Като основен коридор на Русия при Черно и Азовско море, кримският мост е от ключово значение за доставките в хода на войната. Мостът има и дълбоко символично значение за руския президент Владимир Путин, който го построи след като анексира Крим.

Извънреден брифинг на МС за камиона, взривил Кримския мост

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ДЕНА МАРИНОВА

    11 Октомври 2022

    РУСИЯ НЕНИ ОБВИНЯВА АКАЗВАЧЕ ТОВАЕ КОЛА СЛЕДЕНА ОТ КЪДЕ Е ТРЪГНАЛАИ ДО КЪДЕЕ СТИГНАЛАА ЧИЯЕ ДЕПЪРВАЩЕСЕУСТАНОВЯВА ТАКАГО РАЗБИРАМ АЗ

Реакции