<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134993" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слави Трифон...

Протестни контрасти белязаха първия успешен вот на недоверие (РЕПОРТАЖ)

27 Юни 2022
2 3660

Протестни контрасти белязаха първия успешен вот на недоверие. Уловиха ги репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт.

Първият успешен вот на недоверие в българската история вече е факт. А репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт внимателно проследиха събитията около него и обобщиха най-интересните моменти.

Във вторник сутринта група ентусиасти от ВМРО решиха да блокират дома на Кирил Петков:

Група симпатизанти на ВМРО блокираха дома на Кирил Петков (видео)

Сред тях видяхме и Величко Георгиев, който през ноември се похвали, че издава стотици фалшиви сертификати за поставени ваксини.

300 лева и си “ваксиниран”. Колко българи имат фалшив Covid сертификат?

В нормална държава хора като него би трябвало да са на едно място в решетки, но у нас те протестират.

Протестни контрасти белязаха първия успешен вот на недоверие (РЕПОРТАЖ)

Вечерта протест с искане на оставката на правителството събра привърженици на Възраждане пред Народното събрание. Е, някои от тях мислиха, че са на концерт. Други обвиниха Петков, че изповядва “небългарска религия”. Но какво пък – хора с мнение.

И нищо, че според лидера на “Възраждане” демонстрантите в подкрепа на правителството са “Фашистка сган”, сред протестиращите симпатизанти на “Възраждане” видяхме този човек с тази интересна татуировка:

Нови коалиции, обръщане на политически палачинки и протести в новия епизод

В същото време поддръжници на правителството на Кирил Петков се събраха около храм-паметника “Александър Невски” в негова подкрепа.

Ден по-късно по случай гласуването на вота на недоверие в столицата пристигнаха десетки автобуси от цялата страна.

От тях слязоха будни граждани с ясна позиция:

Именно тук беше обявен протест на партия “Възраждане”. На който обаче се появи Делян Пеевски. Някои от представителите на “Възраждане” са си тръгнали, но други са останали, за да настояват заедно с ДПС за оставка на правителството, а след това и да отпразнуват успешния вот на недоверие:

В това време от другата страна на Народното събрание се събраха хиляди хора. Те посрещнаха с аплодисменти представителите на досега управляващата коалиция.

Протестни контрасти белязаха първия успешен вот на недоверие (РЕПОРТАЖ)
В това време големите победители в този вот излязоха през двора на Художествената академия:

В противоположна посока от тях победата беше отпразнувана с руски песни:

Скъпи приятели, след всичко през последните дни едно е сигурно – гражданската енергия се събужда. Не е зле политиците да имат предвид това явление, което нито 50 лева и разходка до София, нито лепнатите етикети по протестиращите могат да спрат.

Това и още много гледайте в новия последен за сезона епизод на “Господари на Уеба”.

Протестни контрасти белязаха първия успешен вот на недоверие

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции