<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=142936" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спряха атоме...

Путин няма да присъства на погребението на Горбачов, бил “много зает”

01 Септември 2022
0 277

Руският президент Владимир Путин няма да присъства на погребението на последния лидер на СССР Михаил Горбачов в събота поради ограничения в графика му, съобщиха от Кремъл, цитирани от “Дневник”.

Говорителят Дмитрий Песков коментира пред репортери, че Путин е отдал почитта си в четвъртък сутринта, като е посетил Централната клинична болница в Москва, където Горбачов почина във вторник. След това държавният глава е отпътувал за Калининград.

Освен това Песков каза, че събитието в събота ще има “елементи на държавно погребение” – почетен караул и помощ от държавата за организиране на погребението и церемонията.

Путин и Горбачов се видяха за последно публично през 2006 г.

Световни лидери отдават почит на Горбачов, променил хода на историята (видео)

Путин няма да присъства на погребението на Горбачов, бил &#8220;много зает&#8221;
Wikimedia

Реакцията на Кремъл на смъртта бе сдържана и опитът в нея да не се правят квалификации на дейността на Горбачов накара наблюдатели да я оценят като “измъчена”.

Горбачов ще бъде погребан – както е волята му – в Новодевичето гробище до съпругата си Раиса, която почина от рак през 1999 г.

Путин няма да присъства на погребението на Горбачов, бил “много зает”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции