<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134822" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Microsoft: 42 стран...

Путин: „Сармат“ и S-500 влизат в употреба в руската армия

24 Юни 2022
0 5270

Руският президент Владимир Путин обяви, че ще модернизира армията на Руската федерация със зенитно-ракетни комплекси S-500 и балистични ракети „Сармат“. Дойче веле обяснява какво представляват тези оръжия.

Руският президент Владимир Путин обяви, че армията на Руската федерация започва да използва нови оръжия. “Освен оръжията, които вече са били изпробвани на бойното поле, първите зенитно-ракетни комплекси S-500, които нямат еквивалент в целия свят, пристигнаха”, каза Путин на среща с дипломанти от руските военни академии.

Русия е използвала касетъчни бомби в Украйна, твърди “Амнести интернешънъл”

Коментар: Истинските фашисти са в Москва

Ядрена ракета “унищожи” Берлин, Париж и Лондон в симулация по руска телевизия (видео)

Балистичните ракети “Сармат” също вече се тестват и ще могат да влязат в употреба до края на годината, съобщи руският държавен глава. “Сред основните направления е оборудването на въоръжените сили с най-новите оръжейни системи, които ще определят бойния капацитет на армията и флота за години и десетилетия напред”, каза още Путин.

S-500: Система за отбрана с голям обсег на действие

S-500 е модерна система за противовъздушна и противоракетна отбрана с обсег на действие от 500 до 600 километра. Той е разработен основно за сваляне на балистични ракети.

“Репортери без граници”: Руснаци са екзекутирали украински журналист

"Това е подкрепа за Путин". Защо България не изпраща военна помощ на Украйна

Путин няма нищо против Украйна да влезе в ЕС (видео)

Ръководителят на руските военновъздушни и космически сили Сергей Суровикин твърди, че S-500 може да сваля сателити и хиперзвукови оръжия дори в космоса.

“Сармат” може да носи няколко ядрени бойни глави

“Сармат” е усъвършенствана междуконтинентална балистична ракета. Тя е пособна да носи множество ядрени бойни глави. Русия я тества за първи път на 20 април. Изстреляна от космодрума Плесецк в северната руска област Архангелск, ракетата скоро след това порази пробна цел на полуостров Камчатка, на 6000 км в руския Далечен изток.

Може ли Украйна да си върне Крим?

Скоро след това ръководителят на руската космическа агенция Роскосмос Дмитрий Рогозин обяви, че 50 от ракетите ще бъдат пуснати в експлоатация до есента. Този тип ракети могат да бъдат оборудвани и с ядрени бойни глави.

Путин: „Сармат“ и S-500 влизат в употреба в руската армия

Източник: Дойче веле

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции