<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147537" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спешни догов...

Радев разкритикува партиите, че се занимават с Митрофанова

14 Октомври 2022
0 330

Президентът Румен Радев отправи критики към партиите, че се занимават с това дали руският посланик Елеонора Митрофанова ще бъде поканена в парламента или дали украинският президент Володимир Зеленски да произнесе реч на откриването на Народното събрание. По този начин те загърбвали истинските проблеми, които касаят българите.

Кой покани Митрофанова на честването на Съединението в Пловдив (видео)

А по-рано днес Корнелия Нинова заяви във Facebook, че иска партиите да се разберат за бюджета. Тя нямало да се яви на днешната среща на НС, когато може да има видеообръщение на Зеленски.

Рашидов: Ако Митрофанова не бъде поканена, това ще е равносилно на война

Радев разкритикува партиите, че се занимават с Митрофанова
БулФото
Радев отбиваше многократно въпроси относно дебатите за Митрофанова и Зеленски.

Оправданието му беше, че има много по-важни проблеми. За българите бедността и цените били най-важни.

Митрофанова: Ако не беше СССР, от България щеше да остане само Софийска област (видео)

“Унизително е политическият процес в България да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства или да отсъства на откриването на Народното събрание. Очаквам час по-скоро партиите да върнат своя фокус върху истинските проблеми на българите. Това са бедността, цените, бюджетът, защитата на социално слабите”, заяви Радев. 

“Що се отнася до обръщението на президента Зеленски, имам чувството, че партиите се надбягват коя по-бързо ще загърби проблемите на българите”, каза още държавният глава.

Междувременно от Министерството на външните работи съобщиха, че ще се съобразят с решението на партиите в Народното събрание.

Те ще изпратят покани към целия дипломатически корпус, освен посланиците на Русия и Беларус.

„От нас беше поискано становище за протокола. Ние информирахме за препоръките, които още от началото на март бяха дадени от евроделегациите да се придържат към определени протоколни практики. Дойде разпореждане от НС да отправим покани без посланиците”, каза външният министър Николай Милков.

Как Радев пак посрами България

Радев разкритикува партиите, че се занимават с Митрофанова
iStock, БулФото

Ние бихме казали, че е унизително българските политици да се опитват да крият привързаността си към Русия с празни критики и отбиване на темата. Искането за неутралитет от част от управлението на България вече месеци наред е недопустимо на фона на зверствата, които Русия извършва в Украйна и не приляга на една страна членка на ЕС.

Наградиха Радев, Сакскобурготски, Първанов и Митрофанова за 120-ата годишнина на храма в Шипка

Изглежда, че Румен Радев прави точно това. Проблемите на българите с бедността и цените винаги са били актуални в най-бедната страна в ЕС. Усилването им, както е и навсякъде по света, е силно повлияно от войната в Украйна. Подкрепата на Русия под каквато и да било форма, включително и опитите на служебния кабинет, назначен от Радев, да се върнем към “Газпром”, само удължават страданията на милиони хора – и тези, които са на бойното поле, и тези, които не могат да си позволят да се изхранват и отопляват.

Радев критикува партиите, че се занимават с Митрофанова и Зеленски, вместо с истинските проблеми

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции