<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115598" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ демонст...

Радев се закле за втори път: Оставам отворен за диалог и за тежки, непопулярни решения (видео)

19 Януари 2022
0 505

Радев се закле за втори път: Оставам отворен за диалог и за тежки, непопулярни решения.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова се заклеха за втория си мандат на „Дондуков” 2. Те положиха клетва в Народното събрание.

“В деня, в който пристъпяме към втория мандат, първите ми думи са на признателност към вас, скъпи съотечественици”, каза от парламентарната трибуна държавният глава и припомни протестите от лятото на 2020 година.

ГЕРБ демонстративно напуснаха залата по време на речта на Радев (видео)

“Българите въстанаха срещу едноличната власт, схемаджийството и кривото огледало на медиите. Срещу бедността, безпътицата и безправието, които прокудиха стотици хиляди българи зад граница”, каза Румен Радев.

Той нарече предизвикателство на следващите години “отчуждението на гражданите от политическата класа, недоверието в институциите, покварените медии, партизирната администрация”.

“Оставам отворен за диалог и споделям отговорността за тежки и непопулярни, но необходими решения”, каза още държавният глава и обеща да бъде критичен, “когато намирам решенията на законодателната и изпълнителната власт за неправилни”.

Радев се закле за втори път: Оставам отворен за диалог и за тежки, непопулярни решения

“Мой дълг като държавен глава е да връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията, далеч отвъд хоризонта на поилитическите мандати”, каза Радев и посочи стратегоиическите приоритети:

  • Овладяването на демографската криза
  • Справянето с бедността и неравенствата
  • Повишаването на стандарта на живот
  • Духовното развитие
  • Гарантирането на суверенитета и сигурността.
  • Отстояването на националните интереси и достойнства.
  • Утвърждаването на позитивния образ на страната ни.
  • Отстояване на националния интерес.

“Първото предусловие за успеха на обществото е свободата и достойнството на личността. Чувството, че е равноправен член на общност, която защитава правата и в чийто съдбини има право на глас. Демокрацията и правовата държава са фундаментът, който трябва да възстановим”, каза президентът.

Радев се закле за втори път: Оставам отворен за диалог и за тежки, непопулярни решения

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции