<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114589" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Окончате...

Разработиха тест, отличаващ Covid-19 от грип

11 Януари 2022
0 491

Разработиха тест, отличаващ Covid-19 от грип. Тестът успява да различи двата вируса в рамките на 50 минути.

Американски специалисти разработиха тест, които да различава Covid-19 от грипа, съобщи “МедикълЕкспрес”. Това беше сериозно предизвикателство в сезона на грипа заради сходните симптоми на двата вируса. Благодарение на точното диагностициране, лекари и боледуващи могат да реагират по-бързо.

Какво трябва да знаете, ако си поставяте бустерна доза от ваксината на Jansen?

Новият диагностичен тест е разработен от интердисциплинарен екип от университета на Флорида. Той е бърз, евтин и надежден, а най-важното е, че различава Covid-19 от грип.

Появи се “Делтакрон” – нов вариант на Covid-19

Необходими са около 50 минути, за да може тестът да засече двата вируса, като даже не е необходимо сложно лабораторно оборудване и електрозахранване. Чувствителността на теста е сравнима със златния стандарт на полимеразната верижна реакция PCR.

Д-р Мими Виткова: Българите не са антиваксъри, страхуват се и четат фалшиви новини (видео)

“От гледна точка на грижата за пациентите иновативната ни платформа е важно надграждане на съществуващия стандарт на PCR на няколко нива. От гледна точна на диагностиката, времето за получаване на резултат е по-малко от час в сравнение с един или два дни в лаборатория”, каза д-р Хю Фан, част от интердисциплинарния екип от университета на Флорида.

Разработиха тест, отличаващ Covid-19 от грип
Unsplash

Източници: NOVA

Снимки: Unsplash

Разработиха тест, отличаващ COVID-19 от грип

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции