Сигнализирай!

Сдружение, взело свои курсисти за заложници, няма да обучава до 2020 г.

Gospodari.com
Gospodari.com
27.11.2018 г.
47
0

В серия от репортажи ви разказахме за сдружение „Информа”, което провеждаше обучения с ваучери на Агенцията по заетостта. След края на курсовете по оперативно счетоводство обаче от сдружението поискаха курсистите да си доплатят 270 лв., ако искат да си получат дипломите.

 

Фирма лъже младежи с уж безплатни курсове по счетоводство

 

След като отказаха да дадат дипломите, от „Информа” дори заключиха няколко души в офиса си и отказаха да ги пуснат, докато екипът на „Господари на ефира” не си тръгне.

 

Заложническа криза при раздаване на дипломи в офиса на сдружение "Информа"

 

В крайна сметка дипломите бяха дадени след намесата ни.

Курсисти получиха дипломите си, благодарение на "Господари на ефира"

 

Сдружението няма да може да провежда обучения с ваучери до 2020 г. Това заяви директорът на „Изпълнение на европейски проекти” в Агенцията по заетостта Мария Петрова. При проверките на агенцията са установени множество нарушения от сдружението, каза още Петрова.

 

 „1/3 от всички извършени проверки констатират непровеждане на обучение, затворени сгради на помещение, където би трябвало да се проведе обучение, липса на преподаватели, липса на оригинални учебни материали. В множество от случаите сме констатирали дори преподавател, който преподава в два различни курса на две различни места по едно и също време, на различен адрес”, каза тя. За случая е уведомена и прокуратурата.    

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.