Сигнализирай!

Депутатите гласуваха Десислава Танева за министър на земеделието

Gospodari.com
Gospodari.com
15.05.2019 г.
1417
0

Парламентът прие оставката на Румен Порожанов като министър на земеделието, храните и горите и назначи Десислава Танева на негово място, съобщава Dir.bg.

 

 

""

 

 

121 депутати гласуваха "за" и 5 "против" депутатката от ГЕРБ и председател на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева да заеме министерския пост. Това се случи при продължаващото отсъствие на народните представители от БСП, но този път от ДПС бяха в залата.

 

 

""

 

 

НОВИЯТ МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО - ПРИТЕЖАТЕЛ НА „ЗЛАТЕН СКУНКС” ЗА СКАНДАЛНА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА (ВИДЕО)

 

 

След като положи клетва, Танева заяви: "Първите ми действия като министър ще са за решаването на ежедневните проблеми на земеделците, които не са малки". Тя подчерта, че се е занимавала само със земеделие в професионалния си път.

 

 

МИНИСТЪР ТАНЕВА ЯХНА КОМБАЙН, ЗА ДА СПЕЧЕЛИ СЪРЦЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ

 

 

"И в този смисъл няма нищо изненадващо. Има много проблеми на ежедневието, има репутационни проблеми и тях трябва да решаваме. Аз съм човек, който е познат, включително и от предходния ми мандат в министерството. Следвам политиките на открит диалог, на програма, на планиране", каза още Десислава Танева.

 

 

""

 

 

Румен Порожанов подаде оставка вчера заради започналото разследване за злоупотреби с европейски средства в Държавен фонд "Земеделие", когато институцията е ръководена от него. В мотивите за решението си той посочи, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.

 

 

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е поискал Порожанов да напусне правителството, защото подалата преди две седмици оставка по негово разпореждане зам.-директорка на фонд "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова все още е на работа. Причината е, че не е свикано заседание на Управителния съвет на фонда, на което по закон трябва да бъде гласувано освобождаването й от длъжност. Порожанов дори решил да отложи разглеждането на въпроса, чакайки резултатите от проверката на случая, в който се оказа, че телефонът на Багдатова-Мизова присъства в реклама на къща за гости, строена с европари.

 

 

МИНИСТЪР ПОРОЖАНОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА СЛЕД СКАНДАЛИТЕ, БОРИСОВ Я ПРИЕ

 

 

"Аз казах, че ще проверявам доста работи. Никога не съм бързал да приемам или да настоявам за оставки, докато не се убедя. Който иска да си пази някого, ясно казах - компромис не правим към никого, нарушителите да бъдат изправяни пред закона", коментира Бойко Борисов.

 

 

Още вчера премиерът предложи за негов заместник Танева, която беше земеделски министър във втория му кабинет - от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г. Тя стана първата жената на този пост. По време на мандата й беше наложен таван на плащанията за едно земеделско стопанство и беше въведен ред при правните основания за ползване на земята.

 

 

Източник: Dir.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.