Сигнализирай!

Продуцентът Джуди Халваджиян: Искрено съчувствам на телевизиите, че не могат да излъчват "Господарите"

Gospodari.com
Gospodari.com
26.06.2019 г.
1426
0

Вече близо половин година няма "Господари на ефира" - договорът на шоуто с Нова изтече на 31 декември, а нов така и не бе подписан, пише вестник "Уикенд". Преговорите на продуцента с медийните босове приключиха без успех. Затова бе решено предаването да се прехвърли в интернет. В мрежата дори вече е наличен пилотният епизод на "Господари на Уеба" с водещи Зуека и Рачков. Какво да очакваме от новия формат, ще бъдат ли запазени като водещи Ненчо Балабанов, Геро, Мария Игнатова и Румен Угрински, ще се връчва ли редовно "Златния Скункс"... тези и много други въпроси зададохме на Джуди Халваджиян. 

 

ПЪРВИ СБЛЪСЪК НА ЗУЕКА И РАЧКОВ С УЕБА (ВИДЕО)

 

""

 

- Джуди, трудно ли взехте решението да замените тв ефира с интернет?

 

- „Господарите“ в последните години работят паралелно както за ефира, така и за интернет чрез уеб-страницата си. В момента gospodari.com е в топ 5 на сайтовете с най-много видео съдържание у нас и в топ 10 на новинарските. Съвсем скоро взехме решението да преминем изцяло в интернет, защото смятаме, че свободата, която има там, я няма в нито една телевизия. А както съм заявявал много пъти - предаване като „Господари на ефира“ без свобода просто няма как да съществува. Освен това, констатираме с всяка изминала година, че има сериозна умора и отлив на зрители от телевизиите. В интернет е точно обратното.

 

ЕФИРЪТ ОСТАВА БЕЗ „ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА”, ШОУТО СМЕНЯ ТЕЛЕВИЗИЯТА С ИНТЕРНЕТ

 

- Какви са приликите и разликите на „Господари на уеба“ с „Господари на ефира“? Познатите рубрики, водещи, репортажи, наградите „Златен Скункс” и „Бялата лястовица” ще присъстват ли в новия формат?

 

- Не смятам по никакъв начин, че „Господари на ефира“ и „Господари на уеба“ ще са различни, що се отнася до философията. Принципите, които сме отстоявали на телевизионния екран, ще са основни за нас в интернет. Приликите ще са много повече. Къде без „Златен скункс“?! Разбира се, че ще го има и ще продължава да бъде критерий за това кой доколко си е повярвал. Ще има репортажи, разследвания, ще я има и „Бялата лястовица“ за добрия пример, който винаги трябва да се поощрява. Доста от старите рубрики ще присъстват, но, разбира се, ще е налице и много ново съдържание, свързано с интернет пространството. Изграждаме изцяло обновена дигитална платформа, която ще се базира на „Господарите“. За радост на зрителите, ще продължим да работим с любимите им лица, но ще има и нови попълнения в екипа.

 

 

""

 

 

- Чувството ви за справедливост често ли е засягано през годините?

 

- За съжаление, в нашата държава чувството ми за справедливост се засяга постоянно, всекидневно. Сблъскваме се с пълното безочие, арогантност и самозабрава на политиците, в следствие на които са лошо функциониращите институции. Това води до тотална липса на справедливост във всяко отношение. „Господарите” от години се борим с това и ще продължаваме да го правим и сега чрез дигиталната платформа gospodari.com. Искаме да продължаваме да помагаме на хората. Надяваме се, да имаме възможността все повече, да възстановяваме справедливостта там, където е отнета. Ние вярваме, че тя винаги трябва да възтържествува.

 

ГОСПОДАРИ НА УЕБА - ЕПИЗОД 1 (ЧАСТ 1)

 

 

""

 

 

- Възможно ли интернет предаване, сайт, да бъде институция, каквато е едно телевизионно шоу, излъчвано в национален ефир?

 

- Много наши материали са ставали по-известни в интернет, отколкото в ефир. Примери за това много. Както знаете, в последните години ние се излъчвахме късно вечерта, в 23 часа, което за шоу като „Господарите“ е недопустимо. Интернет беше мястото, в което успявахме да стигнем и до други хора, а определени видеа имаха завиден вирусен ефект. Ще припомня, че Валери Симеонов си подаде оставката като вицепремиер, благодарение на видео, което ние открихме и разпространихме чрез интернет. Ще продължаваме да притискаме институциите да си вършат работата и да са в полза на обществото, независимо от това дали ще сме в ефир или в интернет пространството.

 

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРОЗНО ИЗКАЗВАНЕ ЗА МАЙКИТЕ НА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ

 

- Езикът и поведението на Зуека и Рачков в пилотния епизод на „Господари на уеба” са доста освободени. Така ли ще е и занапред?

 

- Съвсем нормално е онлайн да е така. Няма как да не си по-освободен, след като консуматорите на интернет използват такъв език. Важното е да не минаваме определени граници, които сме се старали да не прекрачваме и в ефир.

 

ГОСПОДАРИ НА УЕБА - ЕПИЗОД 1 (ЧАСТ 2)

 

 

""

 

 

- Ще гледаме ли отново „Господарите” по телевизията някой ден?

 

- Не смятам, че за нас телевизията е затворена страница. Просто политическата ситуация в държавата е такава, че не допуска предаване като „Господари на ефира“. Доста често сме били критични към властта и това по никакъв начин не ѝ се харесва. Със сигурност сме станали неудобни. Ако дойдат по-добри времена, нямаме нищо против да се върнем в ефир.

 

- Има различни версии за спирането на шоуто – едната е финансова, друга е свързана с вашия „бит” репортер Димитър Върбанов...

 

- Точно тези версии нямат нищо общо с реалността. Проблемът не е нито финансов, нито е гафът на Димитър Върбанов, които са удобни мотиви за някои хора. Но истината е съвсем друга.  Както вече споменах, точно в този период телевизиите по никакъв начин не могат да си позволят критично предаване като „Господари на ефира“. За жалост, разбирам, защо не могат да го допуснат до екран, дори им съчувствам искрено...

 

 

""

 

 

- Имаше ли поне минимален шанс шоуто да продължи по Нова?

 

- Смятам, че не. Няма как предаването „Господари на ефира“, което се е наложило от 16 години, да се лиши от сериозната и критичната част от съдържанието. Компромиси с някои неща е престъпление да се правят...

 

- Каква е сега съдбата на работещите в „Господари на ефира”?

 

- За всеки е различна. Има хора, които си намериха друга работа и такива, които пренасочихме към останалите наши проекти. Има и някои, които ще са в „Господари на уеба“. За интернет ни трябват кадри, които могат бързо да се приспособят към това пространство. Търсим нови, млади хора, имащи нужните умения за тази среда. Всеки, притежаващ необходимите качества и желаещ да се развива в тази посока, може да намери реализация при нас.

 

""

 

 

- Липсва ли ви телевизионният ефир?

 

- Няма как да ми липсва. Ние така или иначе произвеждаме други предавания и сериали за телевизиите и ще продължим да го правим!

 

- Говори се, че братя Халваджиян ще имат шоу в Би Ти Ви, което ще се излъчва в 22, 30 часа на мястото на Слави Трифонов…

 

- Много неща се говорят в нашата държава...

 

 

""

 

 

- Така ли е?

 

- Има и такава възможност, но на този етап не мога да кажа нищо конкретно. Само знам, че в последните години, Би Ти Ви имат нужда от нещо ново и свежо в този слот.

 

- Очаквахте ли Слави Трифонов да обяви краят на шоуто си?

 

- Ако трябва да бъда честен, очаквах това да се случи отдавна. „Шоуто на Слави” в последните години се изчерпа и не се виждаше желание за развитие.

 

- Говори се, че Трифонов ще влиза в политиката...

 

- Всички пътища и знаци водят натам. А дали Слави ще е добър политик, само времето ще покаже. Важният въпрос е, да не би Трифонов да се окаже поредният, който ще заблуди хората, че е алтернатива на статуквото, а впоследствие да стане част от него. За съжаление, има много сериозни сигнали в тази посока...

 

 

""

 

 

 

Източник: в-к Уикенд

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.