Сигнализирай!

Пропуски на полицията са причината все още да не е заловен Стоян Зайков, смята криминалист (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.05.2019 г.
1423
0

Пропуски при организацията и оценката на ситуацията от страна на полицията са причина досега да не бъде заловен издирваният за убийствата в Костенец Стоян Зайков, коментира криминалистът Ботьо Ботев, цитиран от Dir.bg.

 

 

""

 

 

Според Ботев полицията не е трябвало да се допуска съседът на Зайков Валентин Петров, който след това бе открит убит, сам да претърсва къщата си.

 

 

ИМА ВЕРОЯТНОСТ СТОЯН ЗАЙКОВ ДА Е УБИЛ РОДНИНАТА СИ В КОСТЕНЕЦ, ОБЯВИХА ОТ МВР (ВИДЕО)

 

 

"Петров е получил разрешение сам да потърси дали Стоян Зайков не се крие у тях, след като е бил разпитан от полицията и е изразил готовност да съдейства на разследването. Оперативно не е оценено това, което е подавал като информация човекът. Недопустимо е сам да е проверявал къщата си", заяви Ботев.

 

 

""

 

 

Експертът допълни още, че в досегашната си работа полицията залага повече на явните дейности за проверка на обекти, докато в оперативната оценка се правят сериозни пропуски.

 

 

СПЕЦЧАСТИТЕ ИЗДИРВАТ СТОЯН ЗАЙКОВ В СЕЛО ОЧУША, ХВЪРЛИЛИ СА ШОКОВА ГРАНАТА

 

 

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов също коментира ситуацията в Костенец. Според него натискът, който се оказва върху полицията в момента, не е продуктивен. "По-скоро нека оставим хората да си свършат работата. Вярвам, че издирваното лице ще бъде намерено и задържано", каза още Йорданов.

 

 

 

КАК ДВАМА МЪЖЕ, ПОМОГНАХА ЗА ЗАЛАВЯНЕТО НА БЕГЛЕЦА ОТ ЛОВЕЧ (ВИДЕО)

 

 

"Казусът се усложни и след втория намерен убит човек в Костенец. Засега не е потвърдено дали двата случая са свързани. Различни са и оръжията на извършените престъпления. Това кара и хората повече да се страхуват. Аз не мисля, че извършителят би се върнал толкова бързо, за да извърши ново престъпление", коментира още бившият вътрешен министър.

 

 

 

""

 

 

Десислава Георгиева, авиационен психолог, член на Секцията по кризисна интервенция на Дружеството на психолозите в България, също коментира ситуацията. Тя смята, че е добре да се съобщава всяка информация и че въпросът е в оценката и прецизността на съответните органи. 

 

 

БОБИ ВАКЛИНОВ ВРЪЧИ „ЗЛАТЕН СКУНКС” НА МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ- ВАЛЕНТИН РАДЕВ

 

 

"Случващото се е извънредно събитие, което излиза извън рамките на нашето ежедневие. Никой от нас не е подготвен. Това е събитие, свързано със заплаха на живота. Хората чувстват безсилие и страх за оцеляването си, склонност към гневни реакции и реакции на паника. Докато ситуацията е такава, ще има напрежение", заяви Георгиева.

 

 

Според нея обществеността трябва да се довери на органите на реда. 

 

 

 

Източник: Dir.bg

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.