Сигнализирай!

Студентка осъди ЦИК, почувствала се нагрубена и унизена при гласуване (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.07.2019 г.
1431
0

Студентка по право осъди Централната избирателна комисия за нарушаване на правата ѝ по време на изборите за Европарламент, съобщава Traffic News.

 

 

ПРИ ЦИК ДЪНО НЯМА, ВИНАГИ МОГАТ ПО-ЛОШО ОТ ПРЕДНИЯ ПЪТ

 

 

Младото момиче завело иск срещу ЦИК в размер на 1000 лева, защото се почувствала дискриминирана, била обидена и депресирана.

 

 

ЗЛАТЕН СКУНКС ЗА ЦИК ЗАРАДИ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА

 

 

""

 

 

Момичето не било родом от Пловдив, но изучавала право в ПУ „Паисий Хилендарски”. По време на изборите тя не успяла да се прибере до родния си град и затова решила да упражни правото си на глас в града под тепетата. Тя проверила, че студентите гласуват в една от секциите в ОУ "Димитър Талев"  в Кючук Париж.

 

 

НА-РОЯЦИ.КОМ: ИЗБОРИ И ИЗБОРНИ НАРУШЕНИЯ ПО СВЕТА

 

 

Подала личната си карта на квесторите и заявила, че е студентка. Понеже обаче не носила студентската си книжка не я допуснали да упражни правото си на глас. 

 

 

Младата дама се върнала до квартирата си, взела студентската си книжка и се върнала обратно. След като гласувала, попитала членовете на секционата комисия, защо не са я допуснали първоначално, като получила отговор, че няма право според нова наредба.

 

 

ЦИК НЕ НАМЕРИ НИЩО НЕЗАКОННО В ЛУПИНГА НА ПЕЕВСКИ И КАРАДАЙЪ СЛЕД ИЗБОРИТЕ

 

 

""

 

Студентката, която вече била трети курс, подала жалба до Административен съд – Пловдив, че са нарушени правата ѝ.  

 

 

По време на заседанието в Административния съд била призована бабата на момичето. Според възрастната жена, внучката е била нагрубена и унижена пред много хора, присъстващи в стаята.

 

 

В крайна сметка магистратите отсъдиха в полза на жалбоподателката. Според съда студентката е дискриминирана  по признак „образование“, при упражняване на правото ѝ да гласува за членове на Европейски парламент. ЦИК ще трябва да плати обезщетение за неимуществени вреди на момичето в размер на 500 лева. 

 

 

Източник: Traffic News

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.