Сигнализирай!

Собственици на заведения ще съдят Валери Симеонов, нарекъл ги "разбойници"

Gospodari.com
Gospodari.com
12.07.2019 г.
1433
0

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) възнамерява да съди Валери Симеонов, пише Dir.bg. Повод за това е неговото изказване пред журналисти в Народното събрание на 11 юли 2019 г., в което собствениците на заведения са наречени "разбойници, които чрез разбойничество са натрупали една пещера богатства", "група нарушители", "забогатяващи от здравето на хората".

 

БОБИ ВАКЛИНОВ ИЗНЕНАДА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЪС ЗЛАТЕН СКУНКС

 

Ето какво заявиха от асоциацията:

 

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЗАТВОРИ "КАКАО БИЙЧ" И "ХЕДОН", ШУМЪТ БИЛ ЧУМАТА НА 21 ВЕК

 

"Искаме да подчертаем, че нашият бизнес не нарушава закона и ние не увреждаме с него здравето на хората и подобни квалификации можем да окачествим като абсурдни и обидни.

 

 Да се представя като "разбойничество" легитимното и законно регламентирано сдружаване на представители на дребния бизнес, чиято цел е открит диалог с институциите, е недопустимо.

 

Конкретните обиди, отправени срещу председателя на БАЗ Ричард Алибегов, са поредният пример за това, че г-н Симеонов очевидно не приема гражданския диалог като естествена и необходима част от функционирането на всяко демократично общество.

 

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРОЗНО ИЗКАЗВАНЕ ЗА МАЙКИТЕ НА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ

 

Затова, БАЗ като неправителствена организация и нейният председател в лично качество ще заведат дело за обида срещу г-н Валери Симеонов."

 

Асоциацията е създадена през 2018 г. като такава на представители на дребния бизнес, за които своеволията на тогавашния вицепремиер и неговите акции срещу заведенията в морските ни курорти доведоха до сериозни финансови загуби.

 

Източник: Dir.bg

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.