Сигнализирай!

"Господарите" връчиха "Бяла лястовица" на златната Стойка Кръстева (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.08.2021 г.
743
0

"Господарите" връчиха "Бяла лястовица" на златната Стойка Кръстева. Репортерът ни Влади Василев и операторът Йохан Вирт бяха на летище София, за да посрещнат олимпийската шампионка.

Стойка Кръстева след златния медал: Може да сме малка държава, но сме много силен народ (видео)

"Господарите" връчиха "Бяла лястовица" на златната Стойка Кръстева (видео)
Финалната битка

Българката се изправи срещу туркинята Бусе Наз Чакъроглу в категория до 51 кг на боксовия турнир, съобщи NOVA.

За пръв път от 25 години България имаше финалист на олимпийски игри в бокса. Досега в историята четирима мъже бяха стигали до златото – Георги Костадинов (Мюнхен 1972), Петър Лесов (Москва 1980), Ивайло Маринов (Сеул 1988) и Даниел Петров (Атланта 1996).

Първият рунд беше оспорван, като Кръстева беше по-дейна и опитваше да атакува. След първата част българката получи получи предимство с пет съдийски гласа в своя полза.

Чакъроглу се насочи в нападение във втория рунд, но Кръстева се защитаваше добре и използваше възможностите за контраатака. Българката получи нови четири съдийски гласа.

Първите думи на Стойка Кръстева на българска земя

„Родена съм и съм закърмена с българското. Мисля, че ние като спортисти трябва да тачим българското. Посланието не е на жени и мъже, а всички да бъдем горди спортисти и големи хора", каза боксьорката.

„Да, това ме прави много щастлива и горда, минали сме през какво ли не, мисля, че хората, които бяха до мен денонощно знаят за какво говоря. Може би все още не осъзнавам какво се е случило, тъй като всичко става много бързо. Спала съм 2-3 часа само, извинявайте, ако нещо не съм в кондиция. Радвам се, че съм накарала цял свят да стане на крака и да слуша българския химн. Може да сме малко, но сме много борбен екип", каза Стойка Кръстева.

"Господарите" връчиха "Бяла лястовица" на златната Стойка Кръстева

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.