Сигнализирай!

Вижте как Ева Веселинова и Димитър Рачков отговориха на строителя Добрев (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.09.2021 г.
23
0

Вижте как Ева Веселинова и Димитър Рачков отговориха на строителя Добрев. Той ги съди за серията от репортажи, в които Ева представи определяни от негови клиенти като "некоректни практики".

През 2017 година към нас се обърнаха две семейства. Те са се доверили на Валентин Добрев за строителството на своите къщи. След като строителят известно време е работил по тях, по различни причини той е прекъснал работа. Това ги кара да потърсят съдействие от съда и от "Господари на ефира".

Семейство попада в строителен капан и осъмва със запорирани банкови сметки

Още едно семейство, попаднало в строителния капан на Добрев, вече две години без дом

Години по-късно, през 2019 година господин Добрев завежда дела срещу "Глобал Вижън", Ева Веселинова и Димитър Рачков. Тъй като продуцент на "Господарите" е друга компания, искът срещу "Глобъл Вижън" не е уважен от Съда. Исковете срещу Рачков и Ева са частични при обща търсена от строителя сума, възлизаща на близо 500 000 лева.

Строителят губи делото срещу Димитър Рачков и е осъден да плати 1200 лева за съдебни разноски. Междувременно обаче е поставил запор над дружествените дялове на актьора в неговата фирма. По същия начин под запор са и дяловете на Ева Веселинова в нейните фирми, а делото срещу нея все още не е стигнало до първо заседание. Именно за тези запори Добрев изпраща информация до различни медии - без обаче да спомене, че е загубил делото срещу Димитър Рачков, както и много дела срещу свой клиент.

Какво се е случило с обърналите се към нас през 2017 година?

Репортерът ни Виктория Симеонова се свърза с Тодор Белев и с Нели Георгиева, които през 2017 са се оплакали от дейността на Валентин Добрев и неговата фирма "Еднофамилни къщи".

След като Добрев е водил общо 12 дела на различни инстанции срещу клиента си Тодор Белев, той е загубил всички дела до момента. Така дължи съдебни разноски на стойност повече от 10 000 лева. По думите на Тодор Белев, основна причина това да се случва е дупка в законодателството, позволяваща всеки да може да завежда искове за налагане на запори на сметки на физически и юридически лица след внесена такса в определен от съда размер.

Къщата в с. Долна Диканя на семейството на Нели Георгиева години по-късно така и не е завършена. След намесата на "Господарите" Валентин Добрев е направил няколко неща по нея - пречиствателна станция, топлоизолация на пода и други. В последствие обаче спира работа по нея и напуска обекта без да го завърши. Семейството не е завело дела до момента, защото стресът е довел до смъртта на бащата на обърналата се към нас. Междувременно тя е получила предупреждения от Добрев, че ако продължи с медийното разгласяване на случая, ще й бъде търсена съдебна отговорност.

Вижте как Ева Веселинова и Димитър Рачков отговориха  на строителя Добрев
Коментарите на Димитър Рачков и Ева Веселинова

Потърсихме коментара на Димитър Рачков по случая. Той сподели, че не познава лично строителя Добрев, но би искал да се запознаят. По думите му той е чист пред съвестта си, а съдът е доказал правотата му. Рабира се, очаква Валентин Добрев да плати съдебните разноски, които му дължи.

Ева Веселинова също не е притеснена от делата и запорите. Повече я притеснява факта, че Валентин Добрев пише имейли и съобщения до нейни бизнес партньори и разпространява личните й данни в интернет. Това е престъпление, съгласно Закона за защита на личните данни. Той разпраща подобни имейли не само към компании, търсещи Ева като рекламно лице, но и към благотворителни организации, което тя определя като "грозно".

Строителят Добрев съди Ева Веселинова и Димитър Рачков

Вече можете да видите и как протече срещата ни с Валентин Добрев и отговори ли той на въпросите ни.

Вижте дали строителят Добрев отговори на въпросите за изгубени от него дела (РЕПОРТАЖ)

Очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция само на gospodari.com и на телефон *3333.

Вижте как Ева Веселинова и Димитър Рачков отговориха на строителя Добрев

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.