Сигнализирай!

Хванахме Кристиан Николов на излизане от съда (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.09.2021 г.
35
0

Хванахме обвинения в убийството на журналиста Кристиан Николов на излизане от съда. Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Константин Евтимов се срещнаха с него след заседанието в Софийския градски съд.

Катастрофата на 19 април 2020 г.

На 19 април 2020 година след употреба на наркотици Кристиан Николов блъсна с автомобила си колата на Милен Цветков. Минути след удара журналистът почина на място. Оттогава насам тече разследването по случая.

В началото на септември Николов беше пуснат под домашен арест след като изкара повече от година в следствения арест и в Софийския затвор.

След 5 отказа съдът пусна от ареста убиеца на Милен Цветков (Коментарът на “Господарите”)

Хванахме Кристиан Николов на излизане от съда
Поредните експертизи

Днес пред Съда бяха изслушани вещи лица, направили експертизи на Кристиан Николов. Според тях той категорично е употребил няколко наркотични вещества преди да се качи зад волана. Въпреки това, младият мъж е способен да носи отговорност за действията си. Категорично беше отречена версията за епилептичен пристъп по време на катастрофата. Бяха поискани и още експертизи.

Хванахме Кристиан Николов на излизане от съда (РЕПОРТАЖ)
Опитът ни за разговор с Кристиан Николов

След края на заседанието решихме да зададем няколко въпроса на Кристиян Николов. Чувства ли вина, съжалява ли за случилото се, спи ли спокойно и как би се чувствал, ако негов близък беше на мястото на журналиста. Придружен от адвоката си Любомир таков, Николов не отговори на нито един от въпросите ни. Вероятно това е съветът на защитниците му.

Пред журналисти другият му адвокат Константин Симеонов заяви, че Николов не е употребил наркотици, а чай и паста, които съдържали такива вещества. По думите му Прокуратурата отказва да назначи експертиза по тази теза.

Следващото заседание по случая ще бъде на 18 октомври, когато отново ще се разглеждат експертизи. Надяваме се след толкова време да се стигне до справедлив процес и наказание за шофиралия след употреба на наркотици Кристиан Николов.

Хванахме Кристиан Николов на излизане от съда

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.