Сигнализирай!

Как строителят на уж готовата детска градина отговори на обвиненията на родителите (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.11.2021 г.
20
0

Как строителят на уж готовата детска градина отговори на обвиненията на родителите можете да видите в репортажа на Виктория Симеонова.

Готово е, но не е хубаво – само за 4 милиона лева (РЕПОРТАЖ)

Сигналът

През 2017 е трябвало да стартира строителството на 175-та детска градина в кв. “Кръстова вада” в София. Две години по-късно през 2018 година то започва ударно да може дестското заведение да отвори врати за изборите през 2019. Откриваме и медийни публикации, в които бившият районен кмет обещава градината да бъде отворена през сетпември 2019 г.

Готово е, но не е хубаво - само за 4 милиона лева

Следващият кмет на района решава да довърши строежа. Оказва се обаче, че това е почти невъзможно заради сериозни проблеми с изпълнението.

Родители се натъкват на клатещи се беседки и пейки, липсващи елементи, контакти до леглата, липсващи мивки, опасни парапети и още много проблеми. Всички те са описани в подробен сигнал до Столична община.

Позицията на район "Лозенец"

По време на срещата ни с родителите на място пред детската градина дойде и зам.-кметът на район "Лозенец" Михаил Сотиров. Той обясни, че от 2019 година насам общината е в разговори с изпълнителите на проекта - "ПСТ Кота" ДЗЗД. Поемани са много ангажименти за отстраняване на проблемите в сградата, но те така и не са изпълнявани. Това е наложило наскоро кметът на района да отнеме достъпа на строителя до сградата. В момента текат преговори с другия партньор в консорциума, за да може детската градина най-после да бъде довършена.

Родителите са подали заявления за отпускане на помощ за неприети деца. Все още се очаква отговор от МОН дали това ще бъде възможно, защото ситуацията не е включена в наредбите.

От район "Лозенец" се надяват проблемите по сградата да бъдат отстранени съвсем скоро.

Как строителят на уж готовата детска градина отговори на обвиненията на родителите (РЕПОРТАЖ)
Позицията на строителя

През май тази година един от представителите на строителя инж. Калин Божинов обещава пред медиите до края на юни детската градина да бъде отворена. Ето защо го потърсихме в офиса на фирмата му, но не успяхме да го открием.

Обадихме се по телефона. Той определи коментарите на родителите като "некомпетентни и непрофесионални". По думите му е свършил "прекрасна работа" и детската градина е "чудесна". Категорично не приема забележките за неотстранени технически проблеми. Така и не пожела обаче да се срещне с нашия екип на живо и да покаже нагледно добре свършената според него работа.

Ние ще продължим да следим темата, а вие сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Как строителят на уж готовата детска градина отговори на обвиненията на родителите

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.