Сигнализирай!

Доцент Кунчев пред "Господарите": Жив съм благодарение на ваксината (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.12.2021 г.
761
0

Доцент Кунчев пред "Господарите": Жив съм благодарение на ваксината - това заяви той в интервю с репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Много хора през последния месец се обърнаха към нас със сигнал, че имат съмнения дали доц. Кунчев е жив и какво е състоянието му. Някои бяха дори по-крайни - убедени, че той е починал още в началото на ноември след поставена бустерна доза ваксина.

Този факт беше удобно използван от The Bulgarian Times - сайт с доказана връзка с лидера на русофилското движение и кандидат за президент Николай Малинов. Въпросният сайт непрекъснато споделя невярна информация по различни теми. През последните година и половина основната линия е свързана с Covid-19.

Конспирациите се разпространяваха още по-активно през последната седмица, за която беше обявено, че главният държавен здравен инспектор се връща на работа.

Нашата среща с доц.Кунчев

След като през изминалата седмица той не излезе да говори пред медиите, успяхме да стигнем до него днес. Здрав и усмихнат, той коментира теориите около отсъствието си.

"Жив съм, както виждате. Въпреки многото си заболявания, прекарах вируса относително леко. И това е благодарение на ваксината. На тези години и с тези заболявания нямаше да успея да се преборя, ако не беше тя", заяви той.

"Така и не успях да си сложа бустерна доза, затова вирусът ми даде урок. Когато човек има възможност, трябва да се пази".

На въпрос как приема фалшивите сертификати, доцентът беше категоричен, че е абсурдно при половин милиард дадени за ваксини, хора да дават пари за фалшиви документи. Той обеща да говори с "Информационно обслужване" за възможност фалшивоваксинираните да бъдат премахвани от системата след изрично заявено желание от тяхна страна.

Доцент Кунчев пред "Господарите": Жив съм благодарение на ваксината (РЕПОРТАЖ)

"В България хората вярват в много конспирации" - така той коментира причините толкова хора да са повярвали в слуховете за смъртта му.

Ангел Кунчев няма да съди наклеветилите го. Така би им дал трибуна за изява, обяви той.

На въпрос дали трябва да се страхуваме от новия щам на вируса, той не даде категоричен отговор. Но предположи, че е възможно заболяването да отслабне.

Доц. Кунчев завърши с пожелания поне за празниците да сме здрави и да не мислим за епидемията!

Призивът на "Господарите"

Скъпи приятели, знаем колко разнопосочна и объркваща е информацията в онлайн пространството. Но внимателно проверявайте на кого се доверявате. В случаи като този конспиративните теории не само са лъжи, но са грозни и недопустими. Не бъдете техни преносители!

Очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Доцент Кунчев пред "Господарите": Жив съм благодарение на ваксината (РЕПОРТАЖ)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.