Сигнализирай!

Управлението медиите си мени, нравът - никога (Коментарът на "Господарите")

Gospodari.com
Gospodari.com
09.12.2021 г.
27
0

Управлението медиите си мени, нравът - никога - така можем да коментираме случващото се в България през последните години. Повече вижте в материала на Виктория Симеонова и Йохан Вирт.

През последните дни се случи едно събитие, което преобърна дневния ред. Разтърси из основи крехката свобода на словото у нас. Накара всички ни да проверим много бързо дали сме си платили наемите, тока, водата, кредита и заемите от съседа, особено ако съседът е бил до вчера във властта.

Не знаем кое ни учудва повече - увереността, с която Петьо Блъсков обяснява, че няма проблем да не си плащаш сметките, или реакцията на бившите управляващи за случващото се...

Управлението медиите си мени, нравът - никога

Блъсков и “Труд” дължат близо 236 000 лева за наеми и има решение на съда, според МК

Протестите - без коментар

По време на протестите през лятото на 2020 десетки колеги бяха пръскани с лютив спрей, гонени от полицията и дори арестувани. Реакцията за тях обаче винаги беше: чакаме прокуратурата и полицията да си свършат работата... евентуално.

През същата година на партийното събитие напрежението ескалира, а журналистката Полина Паунова беше атакувана от техни симпатизанти.

Провокатори нападнаха журналисти и граждани по време на конференцията на ГЕРБ (видео)

Тогава от управляващите партии заявиха, че това било опит за проваляне на събитието им.

Последва и интересна мярка на коалицията. Осигуриха идеални условия за достъп на журналисти до сградата на Народното събрание - в кошарата!

Междувременно депутати от "Обединените патриоти" и ГЕРБ обясняваха как проблемът със свободата на медиите е на самите медии. И те, милите, няма как да вземат отношение по тази тема. Активно отричаха и истинността на незавидната ни позиция в класацията на "Репортери без граници".

През годините видяхме много посегателства

Валери Симеонов и Антон Тодоров си позволиха открито да заплашват журналисти. Цели предавания, журналисти и медии бяха свалени. Така от 68-мо място през 2009 година България падна до 112-то място сега по свобода на медиите.

Скъпи приятели, 112-тото място не е проблем само на медиите и собствениците, то е проблем на цялото общество. То е показател, че обществото ни не получава достатъчно достоверна информация, а по-скоро умишлена манипулация! И когато видите политик да защитава с тялото си медия, да знаете, че това или са най-честните и почтени политик и медия в света, или най-обвързаните! Може пък и първото да е!

Управлението медиите си мени, нравът - никога

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.