Сигнализирай!

Разкрихме как рентгенов лаборант работи като зъболекар (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.12.2021 г.
44
0

Разкрихме как рентгенов лаборант работи като зъболекар. Вижте го в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

От години в кабинета на д-р Елза Рабаджийска от Пазарджик работи рентгеновият лаборант Пламен Халачев. Според сигнала до нас обаче освен рентгенови снимки, той извършва и по-сложни стоматологични процедури. Прави пломби, почиства зъбен камък, както можем да видим и в кадрите, които наши зрители ни изпратиха. Справка в регистъра на Българския зъболекарски съюз обаче показва, че Пламен Халачев не е регистриран стоматолог. А от профилите му в социалните мрежи разбираме, че е завършил за рентгенолог в Медицинския колеж в Пловдив.

Обадихме се в Българския зъболекарски съюз, за да разберем дали Пламен Халачев има право да извършва стоматологични процедури. Отговорът беше категорично не.

Разкрихме как рентгенов лаборант работи като зъболекар
Изпратихме пациент

Преди седмица наше подставено лице се обади по телефона на господин Пламен Халачев. И си запази час за почистване на зъбен камък. Лаборантът обясни, че процедурата отнема около час и струва около 80 лева. Той не беше очарован, че пациентката има възможност да го посети само веднъж, но все пак я прие.

В уречения ден и час бяхме в Пазарджик. Там подставеното ни лице говори с Халачев, който си позволи и да пуши в кабинета. Мнимият лекар обясни, че жената до него е учила 40 години за зъболекар, но не спомена, че той самият няма такава квалификация. След няколко минути чакане подставеното ни лице влезе в кабинета. Процедурата започна, а ние бързо се отправихме натам - преди да жертваме усмивката на изпратената от нас пациентка.

Екипът ни беше посрещнат не особено радушно от д-р Елза Рабаджийска, която почти не допусна да говорим с нейния асистент, както тя сама го определя.

Очаквайте скоро продължението по темата и как протече срещата ни с д-р Рабаджийска и Пламен Халачев. Дотогава ние очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Разкрихме как рентгенов лаборант работи като зъболекар

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.