Сигнализирай!

Семейство живее от 6 години в центъра на София без студена вода (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.12.2021 г.
20
0

Семейство живее от 6 години в центъра на София без студена вода. Повече вижте в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

Към нас се обърнаха хора, живеещи в самия център на София, на метри от Националния дворец на културата. Преди 6 години те наследяват апартамента, в който се намират. Покривът на блока протича и етажната собственост решава да събере пари за ремонт. Възрастната двойка е задължена да заплати сума, равна на тази на всички апартаменти, въпреки че жилището, в което живее, е много по-малко като квадратура.

След спор с домоуправителя, хората плащат исканите 250 лева за ремонта. Последва ново искане на пари. Те се възпротивяват и домоуправителят, живеещ в апартамента под техния, решава да спре достъпа им до студена вода, споделят хората, обърнали се към нас.

"Не можем да използваме пералня. Преди носехме вода, но ме оперираха от херния и вече изстудяваме за елементарни нужди", казва Константин Александров пред нашата камера.

Семейство живее от 6 години в центъра на София без студена вода (РЕПОРТАЖ)
Без помощ от институциите

В опит да се сдобият с вода, хората са потърсили съдействието на "Софийска вода", Столична община, кварталното полицейско управление и дори Прокуратурата. От "Софийска вода" са констатирали, че действително в апартамента няма студена вода. Но техните задължения стигали до входната врата и нямало как да съдействат. Столична община обещали съдействие, но така и не продължили работа по случая. Полицията и прокуратурата са преценили, че случващото се не е от техните компетенции.

В същото време домоуправителят на сградата Димитър Павлов твърди, че проблемът не е в умишлено спиране на водата, а в техническа грешка, възникнала при ремонтни дейности в неговия апартамент. Уви, тези технически проблеми не са отстранени вече 6 години.

Ние също се свързахме с Димитър Павлов и по телефона той обеща до края на февруари да осигури достъп на студена вода до апартамента на съседите си. Ще проследим дали ще спази това обещание!

Очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция само на gospodari.com и на телефон *3333.

Семейство живее от 6 години в центъра на София без студена вода (РЕПОРТАЖ)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.