Сигнализирай!

Директор на общинско предприятие рита автомат за храна за животни (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
07.01.2022 г.
33
0

Директор на общинско предприятие рита автомат за храна за животни, разказват репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт.

Преди седмица фирма, намираща се в сградата на "Пазари Юг" в София, решава да постави пред офиса си машина за преработка на пластмасови бутилки и кенчета, която пуска храна за кучета и котки. Инициативата бързо набира популярност в социалните мрежи. Управителят на фирмата Михаил Нинов получава многобройни запитвания как и на други места могат да се поставят такива кучемати.

Ако се интересувате от възможността да се сдобиете с такава машина, пишете на този имейл. (ninov@locatorbg.com)

Директор на общинско предприятие рита автомат за храна за животни (РЕПОРТАЖ)
Сигналът

Дни след поставянето на машината става ясно, че един от наемателите в сградата има против тя да бъде там. Става въпрос за директора на "Пазари-Запад" Галина Бежанска, бивш директор "Култура" в Столична община. Вместо да проведе разговор с поставилите машината обаче, тя решава да опита сама да премахне автомата, като го рита посред бял ден. Кадри от случилото се са записани от охранителна камера.

Директор на общинско предприятие рита автомат за храна за животни (РЕПОРТАЖ)
Институциите

Преди поставянето на машината Михаил Нинов е поискал разрешение от собствениците на сградата "Пазари Юг" и от Столична община район "Триадица". И двете институции подкрепят инициативата и това е удостоверено в писма до г-н Нинов.

От Столичния инспекторат в момента извършват нова проверка по случая, продиктувана именно от несъгласието на г-жа Бежанска машината да остане там.

Обърнахме се към кмета на район "Триадица" Димитър Божилов. Той обясни, че подкрепя инициативата за машината. Според него в района има едва три кучета, които са кастрирани и мили и не биха предизвикали проблеми с хората. Той се ангажира до дни да има и официално становище по случая с включена и план-схема на мястото, каквато вече е изпратена до експертите в общината.

Очаквайте скоро срещата ни с г-жа Галина Бежанска! Ние очакваме вашите сигнали за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospdodari.com и на телефон *3333.

Директор на общинско предприятие рита автомат за храна за животни

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.