Сигнализирай!

Няколко кучета са били убити по особено жесток начин в Луково (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.01.2022 г.
30
0

Няколко кучета са били убити по особено жесток начин в Луково, община Своге - за това сигнализират наши зрители. Повече вижте в репортажа на Виктория Симеонова.

Няколко кучета са били убити по особено жесток начин в Луково (РЕПОРТАЖ)
Сигналът

Преди седмици жители на село Луково са открили трупове на няколко кучета. Те разказват, че животните били кротки, неагресивни, а много хора от селото ги хранели. Въпреки грижите, един ден те изчезват. Хората са подали сигнал за случилото се в полицията. Оттам са изпратили екипи веднага. Още извършителят на зверствата не е открит.

Дамите, обърнали се към нас, предполагат, че извършителят е местен човек. И се надяват той да получи наказание и да няма други невинни жертви.

Нелегален приют?

В момента в село Луково в сградата на бивше училище се помещава приют за кучета. Посетихме го и установихме, че кучетата са заключени в двора на сградата, чува се лай и в самата сграда. Хора, които да се грижат за тях няма. Приютът не е регистриран в сайта на Българската агенция за безопасност по храните. Ето защо подадохме сигнал за отглеждане на животни в лоши условия. Очакваме резултата от проверката по този сигнал!

Призивът на хората, обърнали се към нас

Независимо дали обичате кучета и котки, независимо дали денят ви е бил лош, убийството е такова. Само насилник би могъл да го извърши с такава дързост. Днес жертви са кучета, утре може да са хора. Ето защо, човешкото у нас трябва да е на първо място. Да не се поддаваме на емоциите и да не изливаме гнева си на невинни животни. А ако сме свидетели на зверствата, да не си мълчим, а да сигнализираме на компетентните институции.

Ние се обръщаме към МВР с напомняне, че Зоополицията съществува по документи вече няколко години. Нека видим може ли да работи като открие извършителя!

Сигнализирайте ни за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Няколко кучета са били убити по особено жесток начин в Луково

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.