Сигнализирай!

Награда за еко журналистика и обещание от министър Сандов по казуса с опасните пестициди (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.05.2022 г.
19
0

Награда за еко журналистика и обещание от министър Сандов по казуса с опасните пестициди - какво се случи по време на награждаването в конкурса "Зелените компании на България" вижте в материала на Виктория Симеонова и оператора Виктор Юрий.

Награда "Зелено перо"

За 12-та поредна година b2b media връчи годишните си награди за компании и личности, занимаващи се с екологични проекти и инвестиции. Част от конкурса е и специалното отличие за журналисти "Зелено перо", което репортерът ни Виктория Сименова спечели за втори път.

Награда за еко журналистика и обещание от министър Сандов по казуса с опасните пестициди

Репортерът ни Виктория Симеонова спечели „Зелено перо“ за свое разследване (видео)

"Искам България да бъде чиста!" - така инициаторът на конкурса Надя Маринова обобщи пред камерата ни идеята за този форум. Всяка година в него се включват все повече български компании, а еко идеите са заразни, добави още тя.

Опасни пестициди заплашват Елин Пелин с екокатастрофа

В серия от репортажи ви представихме как ВВ кубове с опасни пестициди са поставени незаконно в земеделски земи край с. Лесново, община Елин Пелин. Кметът на града прехвърли отговорността за тях на РИОСВ-София, а те от своя страна обещаха санкции за него. В крайна сметка кубовете си стоят все така незаконни и излъчващи неприятни миризми.

Повече от 15 години екокатастрофа заплашва Елин Пелин (РЕПОРТАЖ)

Обещанието на министър Сандов

На церемонията по награждаването на победителите в тазгодишните "Зелени оскари" гост беше и министърът на околната среда и водите Борислав Сандов. Възползвахме се от тази възможност да го запознаем с проблема в Елин Пелин. Той подчерта, че отговорността за премахването на кубовете е на общината. Но въпреки това се ангажира да намери механизъм това да се случи до края на годината.

Награда за еко журналистика и обещание от министър Сандов по казуса с опасните пестициди

Ние ще проследим дали министърът ще изпълни обещанието си, а вие сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Награда за еко журналистика и обещание от министър Сандов по казуса с опасните пестициди

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.