Сигнализирай!

Димитър Стоянов: Прокуратурата е сляпа за черното тото у нас (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.06.2022 г.
36
0

Димитър Стоянов: Прокуратурата е сляпа за черното тото у нас - това заяви разследващият журналист от BIRD.bg в ексклузивно интервю пред репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

БФС и любовта му към "Господарите"

От години ние от "Господарите" получаваме изключително топло отношение от Българския футболен съюз и особено от Боби Михайлов. Това се дължи на непрекъснатото ни желание да задаваме неудобни въпроси без предварително те да бъдат одобрени от централата на БФС.

БФС не допусна “Господарите” до пресконференция (РЕПОРТАЖ)

Затова и преди месец получихме отказ от акредитация за конгреса.

Но това не ни спира да продължаваме да показваме нередностите в българския футбол. Такава представиха и колегите от BIRD.bg преди дни.

Топла връзка между Боби Михайлов и боса на черното тото Дан Тан

Шефът на БФС Борислав Михайлов е празнувал в Сингапур настъпването на 2011 г. в компанията на Коце Маца и босът на черното тото Дан Тан. Две седмици по-късно Михайлов е подписал договор с фирма, контролирана от Дан Тан, за мача България – Естония, завършил 2:2. Мачът беше разследван и анулиран. Тогава ФИФА стигна до извода, че в скандала няма замесени официални лица от федерациите на България и Естония, а са били подведени от престъпна група.

Но документираната близост на Михайлов с Дан Тан връща лентата към различна интерпретация на събитията.
Димитър Стоянов: Прокуратурата е сляпа за черното тото у нас
Снимка: BIRD

Борислав Михайлов: БФС защитава интересите на футбола ни, така ще бъде и занапред (видео)

Най-малко 6.9 милиона долара са били заложени за нагласения резултат при азиатски букмейкъри. Мачът между България и Естония се проведе на 9 февруари 2011 г. в Анталия и завърши 2:2 след четири дузпи.

След мача избухна скандал и започна разследване на ФИФА, което обаче затихна три месеца по-късно с извода, че няма замесени официални лица. ФИФА все пак анулира резултата от мача и призна, че той е бил организиран с цел печалба от залагания, а не по спортни причини. Като виновни бяха посочени арбитрите и прокситата на агенцията „Фути Интернешънъл Медия“, организирала събитието. Нямаше никакви санкции за двете футболни централи.

Опит за среща с Боби Михайлов

Димитър Стоянов се е опитал да попита Боби Михайлов за отношенията му с Дан Тан. Вместо отговор обаче получава блъскане. Което ни напомня за първия Златен скункс, който връчихме през 2009 г. на Боби Михайлов.

Най-ярките скунксове, които “Господарите” връчиха през годините (видео)

Институциите

Нито ние, нито Димитър Стоянов вярваме, че Прокуратурата ще обърне внимание на случая. Затова очакваме реакциите на ФИФА и УЕФА. "За първи път има доказателства за връзка между председател на футболна федерация и доказан престъпник, занимаващ се с черно тото", заяви журналистът пред камерата ни.

Димитър Стоянов: Прокуратурата е сляпа за черното тото у нас

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.