Сигнализирай!

В очите на Горанов се чете всичко друго, но не и невинност (Коментарът на "Господарите")

Gospodari.com
Gospodari.com
14.02.2023 г.
17
0

В очите на Горанов се чете всичко друго, но не и невинност. Такава теза развива в този коментар нашият репортер Дани Йорданов. Той е изгледал внимателно интервюто на бившия финансов министър на ГЕРБ и Бойко Борисов пред Цветанка Ризова. И вади един любопитен акцент...

Предистория

Владислав Горанов, едно от новите имена в списъка със санкции по закона "Магнитски", все пак се показа пред обществеността. Той даде интервю пред bTV в предаването "Лице в лице". Там бившият човек на Бойко Борисов демонстрира невербално колебание, което заслужава внимание. То е в контраст с изрецитираните изречения, предварително подготвени от пиарите.

Разследваш фирми и политици – получаваш “журналист”-бухалка (РЕПОРТАЖ)

Владислав Горанов е бил на на разпит в ГДНП

Иначе в тия очи виждам всичко друго, но не и невинност. Забележете как погледът на ковчежника на ГЕРБ ту пада към земята, ту се отклонява в камерата. Мести се несигурно от едно място на друго. В земята гледаш, когато си виновен.

Това положително носи някакво човешко чувство на срам. Но погледът в камерата издава и търсенето на одобрение от зрителите. Дали ще намери такова? Твърдият електорат на партията вероятно ще го подкрепи. Само че колкото повече смисъци по "Магнитски" излизат, толкова повече някак си всичко се приближава до върховния лидер. До несменяемия бивш премиер, самопровъзгласил се за Лео Меси на родната политика.

Моментът

Погледнете пак Горанов. Прилича ли ви на човек, който не е виновен за нищо?

Ако нямаш нищо общо с твърденията, езикът на тялото е доста по-различен. Ще лъха сигурност и категоричност. Тук лъха точно обратното.

Водещата на "Лице в лице" чете присъдата. Усещането е, че си в съдебна зала и съдията дава окончателното си решение.

Забележете също как накрая Ризова приключва с четенето и веднага Горанов захапва заученото наизуст от пиар отдела. Следва един словесен бъркоч. В който обаче човекът, уличен за връзки с Пеевски и Божков, казва категорично, че е член на ГЕРБ. Само че ден по-рано Борисов заяви, че Горанов не е от ГЕРБ.

Вероятно така ще се окаже и с подкупите. И с връзките със задкулисието, и с дебелите схеми, а и с всичко останало, което е в разрез с добрите политически нрави. Не че в България знаем какво точно са те, но все пак... Фактологията ще се подрежда, списъците ще стават все по-дълги, а оправданията - все по-абсурдни.

Думите

Казаното от Горанов няма значение. То е нескопосано оправдание. Благодарение на българските политици думите изобщо нямат значение. Те отдавна са изпразнени от съдържание. Наслушали сме се на обещания, на закани, на планове, на какво ли не. В последните години слушаме само оправдания. Очакванията са съвсем скоро още хора да са в същата позиция.

Предстои да видим още колко политици ще гледат ту в земята, ту в камерата при Цветанка Ризова.

Автор: Дани Йорданов, репортер на "Господарите"

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.