Сигнализирай!

Тити Папазов за българския спорт: С пр*дня боя не става (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.02.2023 г.
14
0

Тити Папазов за българския спорт: С пр*дня боя не става. Баскетболният треньор казва тези думи с болка. Той говори пред Дани Йорданов от "Господарите" за ситуацията в българският спорт.

До колко се познават двойката Елица и Алекса и Цецо и Виктория? (видео)

Тити Папазов за българския спорт: С пр*дня боя не става (видео)

"Когато държавата имаше сериозно отношение, България на Олимпиадата в Сеул спечели 35 медала", припомня Тити. "94-та година - едно фантастично американско лято. Това е единственият период в 34-годишната демокрация, когато българският народ е бил обединен. От сутрин до вечер се радвахме", казва той.

"Какво се счупи", пита Дани Йорданов.

"Спортът плати демокрацията", отговаря Тити.

"За съжаление в 21. век спортът преди всичко е огромни финансови възможности. Също и изключителна инфраструктура. След което идват останалите неща", споделя треньорът.

Реалността

Когато има достатъчно условия, тогава можем да искаме. Когато има финансов недоимък, всичко, което се прави, е следствие на компромис. Това е мнението на Папазов. Той дава пример с постсоциалистическа Унгария. Там бюджетът за спорт надхвърля в пъти познатите родни стандарти.

"Българинът е способен на абсолютно всичко", вярва обаче нашият главен герой в това видео.

Стадионите в Пловдив

Папазов говори открито и по някои по-актуални теми, като например строителството на стадионите на "Ботев" и "Локомотив". "Феновете се борят да имат дом. Представете си колко ужасяващо е положението", споделя Тити. За него няма как нещата да се получат, ако си заравяме главата в пясъка.

За държавата

"Политиката е огромен егоцентризъм. Изобщо не ме интересуват личните им взаимоотношения и кой какво казал за другия. Целият български народ плаща цената на егоизма на 5-6 човека. Чисто и просто те не могат да намерят своята пресечна точка. Когато всичко правиш в интерес на народа си, никой няма да те обвини", завършва Тити. Той признава, че партиите го търсят, но споделя още, че не е удобен.

"България е на българския народ, тя не е на нито един от онези, на които държавата им е дала шанс да престоят по-дълго или по-кратко във властта", завършва треньорът.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.