Сигнализирай!

Продуцент, който забранява на Силвия Кацарова да пее песните си, е взел и "Мелодия на годината" (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.06.2023 г.
55
0

Продуцент, който забранява на Силвия Кацарова да пее песните си, е взел и "Мелодия на годината". Става въпрос за Владислав Славов - певец и водещ на предаване в телевизия "Евроком". Повече за случая разказва репортерът ни Виктория Симеонова.

Сигналът

През последните седмици реклама на събитието "Мелодия на годината се завръща" привлече вниманието на десетки наши потребители. Причината - името на популярния конкурс на БНТ, излъчван до 1995 година, изглежда не кореспондира на рекламираното събитие. На плаката виждаме някои от най-добрите български музиканти. Но в самия център на снимката е Владислав Славов - млад изпълнител, оказва се и продуцент на част от певците, с които позира.

През следващите седмици "Мелодия на годината се завръща" ще се проведе в различни градове на страната. А как се е стигнало до това име на турнето и има ли общо с оригиналния конкурс?

Справка в регистъра на Патентното ведомство показва, че от 2015 година правата над търговската марка "Мелодия на годината" са собственост на Владислав Славов.

Решихме да проверим кой е той и това ни заведе до пост на Силвия Кацарова, която през 2022 година обявява, че го е осъдила за нарушени авторски права.

Казусът със Силвия Кацарова

Преди време известната изпълнителка се натъква на свои дискове, които се продават в различни сайтове в България и чужбина. Оказва се, че ги продава „БГ-мюзик 18” - фирма, собственост на Владислав Славов. Кацарова завежда дело срещу него и го печели в края на 2022 година.

Но Славов решава да ѝ отмъсти и успява да убеди авторите на текстовете на 7 от емблематичните ѝ песни да му прехвърлят правата си. По думите на адвокат Мария Янева те са били въведени в заблуждение, за което в момента водят дела срещу въпросния продуцент. Но по този начил Славов се опитва да забрани на Кацарова да пее песните си. Той подава сигнали срещу нея в полицията и ГДБОП. Там са привиквани и други музиканти, дръзнали да я подкрепят. Тормозът продължава и към момента. Сред извиканите на разпит са дует "Ритон", Тони Димитрова, Георги Христов и Ненчо Балабанов.

Очаква се ново съдебно решение по казуса, което вероятно да върне правата на Силвия Кацарова над собственото ѝ творчество.

Междувременно се опитахме да поканим в интервю самия Владислав Славов. Как той реагира на поканата ни ще чуете в следващия епизод на "Господари на Уеба" тази седмица първо на gospodari.com.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.