<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140655" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Смениха шефа ...

Рокади и в ръководството на “Гранична полиция”

10 Август 2022
0 234

Рокади и в ръководството на “Гранична полиция”.

Преди ден стана известно, че директорът на Главна дирекция “Национална полиция” е освободен от поста, а на негово място е назначен досегашният му заместник Атанас Илков. Последваха промени и в “Гранична полиция”.

Ръководителят на дирекцията Деян Моллов става заместник-директор. Неговото място заема досегашният му заместник Росица Димитрова, съобщиха от МВР.

Смениха шефа на ГД “Национална полиция”

Рокади и в ръководството на &#8220;Гранична полиция&#8221;
Снимка: iStock

Моллов ще отговаря за справянето с бежанския натиск, в борбата, с който той има опит, а Димитрова ще бъде с ресор Шенген.

Именно нарасналият мигрантски поток по границата е една от причините за замяната в ръководството на дирекцията, посочват от МВР. Преди дни министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че мигрантският натиск по границата с Турция се е засилил с 24 % през последния месец спрямо предходния.

Росица Димитрова притежава магистърска степен “Икономика” от Университета за национално и световно стопанство и магистърска степен “Право” от Югозападния университет “Неофит Рилски”.

Работи в МВР от 2003 година. Заемала е изпълнителски длъжности – оперативен работник и разследващ полицай в ДАТО и СДВР.

От 22.10.2015 г. е началник на отдел “Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница” в Главна дирекция “Гранична полиция”. 

Източник: Mediapool

Рокади и в ръководството на “Гранична полиция”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции