<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121076" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ще се превърн...

Русия блокира достъпа до Фейсбук, нарушавал човешките права (видео)

05 Март 2022
0 2538

Русия блокира достъпа до Фейсбук, нарушавал човешките права.

Руският интернет регулатор Роскомнадзор постанови блокирането на Facebook в цяла Русия. И обвини социалната мрежа в дискриминация на руски медии. За това информираха световните агенции.

Путин: Действията на руската армия в Украйна са геройство

Русия блокира достъпа до Фейсбук, нарушавал човешките права (видео)

“Бе взето решение да се блокира достъпът до Facebook още от днес.” Това четем в съобщение на Роскомнадзор в Телеграм.

Според регулатора има 26 случая на дискриминация срещу руски медии. Това е от октомври 2020 г. досега.

Като пример се посочва ограниченият във Facebook достъп до подкрепяни от руската държава телевизионни канали. Става дума за RT, Sputnik, дори руската агенция РИА Новости.

Ръководството на социалната мрежа осъди решението на властите в Русия да блокират достъпа на руски потребители до съдържанието й. Аргументът: това “заглушава милиони” мнения. Позицията е официална.  

„Скоро милиони обикновени руснаци ще се окажат откъснати от достоверна информация и няма да могат да изкажат мнението си“, смята Ник Клег, вицепрезидент по глобалните въпроси в Мета, компанията собственик на Facebook.

„Ще продължим да правим всичко възможно, за да възстановим нашите услуги, така че те да останат достъпни за хората в Русия, за да могат безопасно и сигурно да се изразяват и да се организират за действие“, каза още Клег.

Подобни ограничения наложи и Google.

Компанията блокира руски приложения и карти, а и дарява 15 млн. долара на Украйна. Google е блокирал напълно възможността на потребители да редактират картата в приложението Maps в Украйна, Беларус и Русия.

ази опция за поставяне на знаци по дигиталната карта, видими за всички, се ползва от руската армия за координиране на ракетния обстрел. 

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ: Google блокира руски приложения и карти, дарява и 15 млн. долара на Украйна

Русия блокира достъпа до Фейсбук, нарушавал човешките права (видео)

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции