<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147132" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Изневерява" ...

Руски ракетен обстрел порази обекти в Киев и други градове на Украйна (видео)

10 Октомври 2022
0 1081

Руски ракетен обстрел порази обекти в Киев и други градове на Украйна.

При обстрела тази сутрин в Шевченковски район са загинали 8 души, а 24 са били ранени. Информацията за това предаде във Facebook Ростислав Смирнов, съветник на украинския вътрешен министър.

Атаките идват скоро след взривяването на Кримския мост

Кремъл: Камионът, взривил Кримския мост, е тръгнал от България

Атаките идват само два дни след взривяването на Кримския мост. В среща на руския президент Владимир Путин с ръководителя на Следствения комитет в Санкт Петербург стана ясно, че камионът-бомба е преминал последователно през България, Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодарски край. 

Вижте момента на взрива на Кримския мост (видео)

При взривовете са опожарени 6 автомобила, а над 15 са били сериозно повредени. Спряно е движението по линиите на столичното метро. А метростанциите се използват като укрития. Ръководството му прикани гражданите “да не пренебрегват сигналите за въздушна тревога”.

Западноукраинският град Лвов също е бил засегнат от бомбардировки. Атаките там са били насочени срещу критична инфраструктура, включително енергийни съоръжения.

Защо Кримският мост е толкова важен за Путин и Русия?

“Регистрирани са удари по обекти на енергийната инфраструктура в Лвовска област”, заяви губернаторът Максим Козицки в изявление в Telegram. Той призова жителите да останат на закрито.

В Twitter се съобщава за артилерийски атаки още над Тернопол и Житомир, както и в Днепър в централната част на страната.

Министерството на отбраната на Украйна се закани, че ще отмъсти за руските ракетни атаки.

Взривеният в събота 19-километров мост над Керченския проток е от ключово значение по време на войната, защото е основният транспортен коридор на Русия при Черно и Азовско море. Той е най-важната линия за снабдяване на руските войски в южна Украйна. Мостът има и дълбоко символично значение за руския президент Владимир Путин, който го построи след като анексира Крим.

Руски ракетен обстрел порази обекти в Киев и други градове на Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции