<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141877" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руска групир...

Руското разузнаване обвини украинка за смъртта на Даря Дугина

22 Август 2022
0 2108

Руското разузнаване посочи извършител на атентата, при който загина дъщерята на Александър Дугин Даря, предава Dir.bg, цитирайки “Известия”.

Според Федералната служба за сигурност (ФСБ), убийството, станало вчера, е дело на украинската гражданка Наталия Вовк. А атентатът е бил подготвен от украинските спецслужби.

При взрив на кола загина дъщерята на “идеолога” на Владимир Путин (видео)

43-годишната Вовк е пристигнала в Русия на 23 юли с дъщеря си София Шабан, твърдят оттам.

“В деня на убийството Вовк и Шабан са се намирали на литературно-музикалния фестивал “Традиция”, на който Дугина е била почетен гост”, посочват от службата за сигурност.

От ФСБ уточняват, че майката и дъщерята са наели апартамент в Москва в същата сграда, в която е живеела загиналата. Те са я следили с автомобил Mini Cooper, който е влязъл в страната с номера на Донецката народна република (ДНР), съобщава още “Известия”.

В социалната мрежа се разпространява и снимка на обявената за атентатор украинка. Публикувана е и картата й на офицер. Твърди се, че Вовк, с моминско име Шабан, е служила в “Азов”.

От украинската страна вече официално отрекоха да имат нещо общо с терористичния акт.

Руска групировка пое отговорност за убийството на Дугина

А днес по-рано бе оповестено съобщение на неизвестна до момента руска групировка, наричаща себе си Национална революционнна армия, поела отговорност за деянието.

Руското разузнаване обвини украинка за смъртта на Даря Дугина

Снимки: Telegram/Известия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции