<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152143" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Задържаха из...

Съдят Семерджиев за непредпазливост, а не за умишлено убийство (видео)

23 Ноември 2022
1 110

Съдят Семерджиев за непредпазливост, а не за умишлено убийство. Това стана ясно от брифинг, даден днес, с който бе приключено досъдебното производство.

Георги Семерджиев ще отговаря пред Софийски градски съд по общо пет обвинения. Две от престъпленията са, че на 10 юни 2022 е шофирал автомобил след употребата на амфетамин и метаамфетамин.

“На същата дата той се е ползвал от неистински превозен документ за управление на МПС, на който е придаен вид, че е издаден от швейцарските власти. На същата дата той е бил спрян за превишена скорост, със затъмнени стъкла и под въздействие на наркотични вещества”, съобщи наблюдаващият прокурор Чавдар Железчев.

В резултат на това джипът на Семерджиев е бил със свалени табели и същият е поставил неистински немски регистрационни табели, което също е обект на настоящото обвинение.

Съдят Семерджиев за непредпазливост, а не за умишлено убийство (видео)
NOVA
От обвинението и следствието за първи път огласиха подробности за фаталния инцидент, отнел живота на младите жени.

Семерджиев е навлязъл в кръстовището със 166 км/ч, което е със 116 км/ч повече от разрешената скорост. Удряйки първата жертва със 159 км/ч той се опитал да заобиколи такси, което преминавало на зелен светофар по кръстовището на бул.”Черни връх” и бул. “Арсеналски”. Втората жертва е ударена с близо 60 км/ч, след като джипът се разцепил на две. Задната част е останала на кръстовището, а предната – е помела жената. 

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев (видео)

“Многобройността на тежките нарушения, извършени от обвиняемия, говори за извънредно висока степен на обществена опасност на деянието и на дееца”, каза още Железчев.

Случаят “Семерджиев” накратко

Тежка катастрофа е станала на столично кръстовище (видео)

Припомняме, че на 5 юли тази година джипът, управляван от Семерджиев, връхлетя с висока скорост върху спирка на столичните булеварди “Черни връх” и “Арсеналски” и уби на място две студентки. Семерджиев избяга от местопрестъплението и се укри. А после бе намерен и арестуван от специализиран отряд.

Съдят Семерджиев за непредпазливост, а не за умишлено убийство (видео)

В процеса на издирването бе установено, че той е бил подпомогнат от служителката на МВР Симона Радева. Излязоха много данни за предишни негови провинения, като стана ясно, че същият е управлявал автомобила си с фалшива шофьорска книжка още от 2009 година. Този факт, в допълнение към многократните му спирания за шофиране след алкохол или наркотици, доведе до заключението, че Семерджиев е бил протектиран от полицейски служители на високо ниво. Заговори се за “чадър”, но в крайна сметка пряко санкционирани висши полицаи до момента няма. Единствено Радева бе дициплинарно уволнена.

Четирима полицейски шефове са поддържали „чадъра” над Георги Семерджиев (видео)

От прокуратурата днес заявиха, че Семерджиев не е изразил съжаление за деянията си. Дори напротив, той твърдял, че е бил отвлечен. Тези негови твърдения са опровергани.

За деянията на Семерджиев законът предвижда затвор до 20 години. 

Съдят Семерджиев за непредпазливост, а не за умишлено убийство

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции