<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123821" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След скандал...

Сагата в борбата завърши с неявяване на Дудова за допълнителния мач

27 Март 2022
0 1278

Сагата в женската борба за мястото в категория до 62 кг за участие на европейското първенство в Будапеща завърши с неявяване на Биляна Дудова на допълнителното преборване.

От Българска федерация борба съобщиха, че Дудова не е пристигнала в Благоевград за задължителния кантар в 8 ч., който предшестваше срещата в Тайбе Юсеин в 10:30 ч., пише Дневник.

Биляна Дудова: Взимам колкото чистачка. Ощетена съм, защото не съм от отбора на Касабов (видео)

“Биляна Дудова остава регистрирана за участие на европейското в категория до 59 кг” каза Валентин Райчев, генерален секретар на федерацията. Ако тя и треньорът ѝ Георги Калчев желаят да участват, то до утре трябва да потвърдим заявката им.”

Сагата в борбата завърши с неявяване на Дудова за допълнителния мач

От тази година Дудова и Юсеин се състезават в една категория (62 кг), като имат по една победа в срещите между тях. До 2021 г. Дудова се състезаваше в категория 59 кг, но се качи в горната, която е олимпийска.

Биляна Дудова: Мачкат ме психически от години (видео)

След неосъщественото преборване федерацията реши Юсеин да замине за Будапеща.

При обявяването на новината Дудова заяви пред медии, че години наред е била тормозена психически и пренебрегвана, защото не тренира при националния треньор Петър Касабов.

Тайбе Юсеин спечели олимпийски медал за България с размазваща победа над рускиня

В събота федерацията се събра за извънредно заседание на управителния съвет. Тогава се насрочи преборването между двете, което трябваше да бъде тази сутрин.

През деня треньорът на Дудова Георги Калчев коментира, че тя не е тренирала в последните 10 дни.

Сагата в борбата завърши с неявяване на Дудова за допълнителния мач

След скандала: Наредиха среща на тепиха между Дудова и Юсеин

“Като човек, който мисли за бъдещето на българската борба, реших, че след създалото се огромно напрежение около двете достойни момичета не е необходимо да ги подлагаме отново на нов стрес”, пише Калчев в обръщение днес до федерацията. Според него резултатът ще има отражение на самото европейско първенство.

“Пожелаваме успех на Тайбе! И дано спечели ново злато за България, защото го заслужава. Надяваме се в бъдеще да продължат спора за категорията на тепиха – при ясни и точни условия, и да не се стига никога повече до подобни ситуации.”

Сагата в борбата завърши с неявяване на Дудова за допълнителния мач

Източник: Дневник
Снимки: БулФото, БФ Борба

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции