<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93447" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кметът на Паз...

Спират водата на ромска махала, ако не гласуват “както трябва” (РЕПОРТАЖ)

07 Юли 2021
6 8500

В Старозагорската община Гурково спират водата на ромска махала, ако не гласуват “както трябва”. Заплахата идва от кмета Мариан Цонев. За това сигнализираха хора от квартала на репортерите ни Виктория Симеонова и Дани Йорданов.

Кметът на Гурково Мариан Цонев е спечелил местните избори през 2019 година с обещания към хората от махалата да им осигури питейна вода. Две години по-късно обаче решава друго.

Началото на сагата

Преди няколко месеца къща в квартала се запалва след токов удар. Близък на собственичката на къщата се обажда на кмета, за да го помоли за съдействие. В отговор той получава груби реплики от кмета и заплахи от сина му.

Спират водата на ромска махала, ако не гласуват "както трябва"

Журналистката Валя Ахчиева също се озовава в Гурково – по разследване за купуване на гласове по време на изборите на 4 април. Там екипът й е изгонен от ромите, не получава отговори и от местната управа.

Събитията от последните седмици

Преди седмица ромите от махалата в Гурково са получили информация, че кметът е издал заповед за събаряне на къщите им. Също оттогава са без вода. Въпреки че многократно са заявявали, че искат да си плащат и да имат питейна вода, до момента са получавали само напразни обещания.

Сигналът до “Господарите”

Обърналият се към нас потребител, пожелал да запази анонимност, разказва, че и българи, и роми продават гласовете си. Сумите варират – от 50 до 100 лева. Но понеже резултатите от последните избори не са удовлетворяващи за партията на кмета – ДПС, този път той е решил да вземе по-строги мерки.

“Полицията и прокуратурата са негови хора. Така е навсякъде в областта, не само в Гурково”, сподели той пред нас.

Как кметът на Гурково ще отговори на въпросите на Дани Йорданов и кога най-после полицията и Прокуратурата ще обърнат внимание на тази община, предстои да разберем.

Дотогава очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

В Старозагорската община Гурково спират водата на ромска махала, ако не гласуват “както трябва”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции