<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опасен строе...

Столична община влезе в луксозната автокъща “Капитолия” в Борисовата градина (видео)

07 Юни 2022
0 3303

Столична община влезе в луксозната автокъща “Капитолия” в Борисовата градина, предава Mediapool.

Във вторник започна втората фаза на специалната операция по заличаването ѝ.

Въпреки че защитниците на автокъщата бяха открили нови тактики за защита на територията, този път екипите на Столична община дойдоха по-подготвени.

Столична община влезе в луксозната автокъща &#8220;Капитолия&#8221; в Борисовата градина (видео)
iStock
Четиригодишна сага

Сагата по отвоюването на парка включва четиригодишно административно дело, съдебно решение за предварително изпълнение на заповедта за премахването на автокъщата и прокурорско разпореждане.

Миналата седмица служителите от автокъщата оказаха съпротива и саботираха изпълнението. Но през тази седмица общинарите се върнаха по-решени от всякога.

Операцията днес

“Освен шестте огромни чадъра, под които са колите, ще демонтираме и оградата. Бяхме повикали ключар, но тъй като има оставени на входа автомобили и бус, не може да стигнем до чадърите, се налага демонтирането на оградата. След това предстои да репатриране на автомобилите премахване на чадърите и отново ще върнем автомобилите”, каза началникът на отдел “Оперативна дейност и регистрация на строежи” към СО Цветан Тодоров пред БНТ.

Екипите на Столична община би трябвало да репатрират всички скъпи автомобили на автокъщата в наказателен паркинг. Те се явяват незаконно паркирани в Борисовата градина.

Цената на операцията на сметката на собственика?

По оценка на районният кмет на “Средец” Трайчо Трайков специалната операция в “Капитолия” ще струва повече от 50 000 лв

“След това парите трябва да бъдат възстановени от собственика на автокъщата, който би могъл да го направи и доброволно“, каза Трайков.

Столична община влезе в луксозната автокъща “Капитолия” в Борисовата градина

Източник: Mediapool, БНТ

Снимка: iStock

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции